Hungersnød på Afrikas horn

GODE (Dagbladet): 16 millioner mennesker i seks land er truet av sult på grunn av langvarig tørke og krigshandlinger på Afrikas Horn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etiopia 8,3 millioner mennesker er truet av sult. 7,7 millioner av dem fordi de er rammet av tørken, mens 613 000 er flyktninger i eget land og avhengige av nødhjelp. Etiopia ligger i krig med Eritrea i nord. I sør kjemper to opprørsbevegelser for selvstendighet.

Eritrea

760 000 mennesker er i faresonen eller truet av sult. Krigen mot Etiopia har tappet landet for ressurser og ført til at mange har blitt flyktninger i eget land.

Djibouti

100 000 er rammet av tørke og helt avhengige av utenlandsk mathjelp. Vannkildene er i ferd med å tørke ut, og buskap dør.

Kenya

Nesten 2,7 millioner mennesker mangler mat nord i landet. Nest etter Etiopia er Kenya det landet som er rammet verst av tørken.

Somalia

Mellom 1,2 og 1,5 millioner somaliere er truet av sult. Tørke har ødelagt avlingene. Det har ikke vært noen statsmakt i Somalia på over ti år, og krigsherrer hindrer nødhjelpsarbeidet.

Sudan

1,7 millioner mennesker vil være avhengige av matvarehjelp i år, mens ytterligere 1,1 millioner mennesker er truet av matmangel. Borgerkrigen mellom SPLA-opprørere i sør og regimet i nord raser videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer