DESPERAT: En gråtende Amanda Knox ba om friheten i dag, og gjentok at hun aldri har drept noen. Foto: AP/Scanpix
DESPERAT: En gråtende Amanda Knox ba om friheten i dag, og gjentok at hun aldri har drept noen. Foto: AP/ScanpixVis mer

«Hunndjevelen» serverte en siste, tåredryppende bønn

Amanda Knox ba om friheten, og bedyret at hun aldri har drept, ranet eller voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dommen i ankesaken mot Amanda «Hunndjevelen» Knox faller etter planen i kveld. I en siste, emosjonell tale bedyret Knox i dag sin uskyld.

24 år gamle Knox er tidligere dømt til 26 års fengsel for drapet på romkameraten Meredith Kercher - et drap som angivelig skjedde som resultat av en sexlek.

- Jeg vil gå hjem og fortsette å leve livet mitt. Jeg vil ikke bli fratatt livet og framtida for noe jeg ikke har gjort, sa hun - ifølge The Guardian på nærmest plettfritt italiensk.

Ba om rettferdighet - La rettferdigheten skje fyllest, var hennes bønn til retten.

Iført grønn bluse, svart hettegenser, svart bukse og støvler, hevet hun hendene som i en bønn:

- Jeg er ikke det de sier jeg er. Jeg har ikke gjort det de sier jeg har gjort. Jeg har ikke drept. Jeg har ikke voldtatt. Jeg har ikke ranet, erklærte hun, ifølge britiske medier.

Røpet seg? Hun hevdet Merediths dødsfall hadde gjort henne redd og sjokkert, og at hun trolig selv ville blitt drept om hun hadde vært hjemme.

Noe hun nå hevder hun ikke var, men hun tidligere har innrømmet i avhør å ha vært. Den forklaringa er nå et av aktoratets viktigste bevis.

Aktor har bedt om livsvarig fengsel både for Knox og hennes tidligere kjæreste Raffaele Sollecito. Ifølge påtalemyndigheten var de to sammen om forbrytelsen, men begge har hele tiden hevdet sin uskyld.

Vanskelig Meredith Kerchers mor, Airline, nektet på en pressekonferanse etter rettsmøtet å si om hun trodde Knox hadde drept datteren.

- Vi må finne ut hva som har skjedd, sa moren.

RYSTET: Meredith Kerchers familie, her ved søster Stephanie og mor Airline, er i Perugia for å følge rettssaken. Foto: AP/Scanpix
RYSTET: Meredith Kerchers familie, her ved søster Stephanie og mor Airline, er i Perugia for å følge rettssaken. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Merediths bror Lyle sa det hadde vært en svært vanskelig periode for familien.

- Fire år er på en måte en lang tid. Men samtidig føles saken fersk. Det er vanskelig å tilgi noen som har gjort noe slikt mot ditt søsken, sa Lyle Kercher.

Dophandel Også doplangeren Rudy Guede (22) er dømt for drapet. Drapssaken har vært bredt omtalt både i USA, Italia og Storbritannia etter at Kercher ble funnet drept i Perugia i 2007.

Politiet vet ikke hvorfor Kercher og de tre dømte var i samme hus på drapstidspunktet, men de mistenker at det var snakk om en dophandel.

Ifølge påtalemyndighetene holdt Sollecito henne nede, mens Knox stakk henne til døde.

Etterpå prøvde de å få det til å se ut som drapet hadde skjedd i forbindelse med et innbrudd.

MASSIV OMTALE: Hvem drepte Meredith, spør lokalpressen i dag. Foto: Scanpix
MASSIV OMTALE: Hvem drepte Meredith, spør lokalpressen i dag. Foto: Scanpix Vis mer