Hunt i strupen på Johnson: - Mann deg opp

Jeremy Hunt mener det er feigt av Boris Johnson ikke å ville møte ham til debatt. De to kjemper om å bli ny partileder for De konservative i Storbritannia.

UTFORDRER: Boris Johnson er i hardt vær etter at politiet fredag rykket ut til boligen hans. Nå vil Jeremy Hunt møte han til debatt. Foto: Matt dunham / AP
UTFORDRER: Boris Johnson er i hardt vær etter at politiet fredag rykket ut til boligen hans. Nå vil Jeremy Hunt møte han til debatt. Foto: Matt dunham / APVis mer

- Det er ærlig talt feigt ikke å ville møtes én-til-én til debatt mot meg. Sky har invitert oss begge til debatt i morgen kveld, og jeg kommer til å møte opp, sier Jeremy Hunt til Sky News mandag.

Den britiske utenriksministeren kommer med samme budskap i en kommentar i avisa The Times, der han skriver:

«Ikke vær en feiging, Boris, mann deg opp og vis nasjonen at du tåler det intenst kritiske søkelyset det innebærer å ha landets vanskeligste jobb.»

Johnson har takket nei til å delta i den planlagte debatten på Sky.

Politiet rykket ut

Johnson er fortsatt favoritt i lederkampen, men har vært i hardt vær etter at politiet natt til fredag måtte rykke ut til Johnsons bolig på grunn av meldinger om husbråk.

En nabo fortalte til The Guardian at det ble hørt en kvinne skrike etterfulgt av rabalder fra boligen. I et lydopptak naboen gjorde, skal samboeren Carrie Symonds ha ropt «kom deg av meg» og «kom deg ut av hjemmet mitt».

- Jeg banket på tre ganger, men fikk ingen respons, sa naboen til avisa.

Det ble derfor besluttet å ringe politiet, som senere kunne meddele dette i en pressemelding:

«Politiet snakket med alle beboerne på adressen, som var trygge. Det var ikke begått lovbrudd», skrev politiet i meldinga, ifølge The Guardian.

- Venstrevridde naboer

Den tidligere utenriksministeren ville ikke kommentere episoden da han lørdag innledet den månedslange valgkampen.

- Jeg tror ikke folk ønsker å høre om slike ting, sa Johnson, som i stedet forsøkte å snakke om politikk.

- Vi må få gjennomført brexit, sa han.

Ifølge Daily Mail har Boris Johnsons egne folk uttalt at lydopptaket, som viser den høylytte diskusjonen fra inne i boligen, ble lekket fra «venstrevridde» naboer i håp om å skade den pågående kampanjen til Johnson.

SAMBOER: Carrie Symonds og Boris Johnson er samboere. Foto: Guy Bell / Rex Shutterstock
SAMBOER: Carrie Symonds og Boris Johnson er samboere. Foto: Guy Bell / Rex Shutterstock Vis mer

I forkant av den kommende debatten på Sky, legger Hunt til at han bare er interessert i å diskutere politiske spørsmål, ikke Johnsons privatliv.

Faller på meningsmålingene

Johnson ligger fortsatt best an i kappløpet mot Jeremy Hunt, men søndag tydet en fersk meningsmåling fra Survation for avisen Mail on Sunday på at støtten til Johnson blant partiets tilhengere har falt etter fredagens hendelse.

På målingen har Johnsons ledelse krympet fra 27 til 11 prosentpoeng. Blant velgere fra alle partiene er Hunt nå favoritt til å bli statsminister.

Motkandidat Hunt understreket overfor Sky News at den som ønsker å bli statsminister må svare på spørsmål om alt mulig.

- Jeg tror det alltid er enklere bare å gi en forklaring, sa handelsminister Liam Fox, som støtter Hunt, til BBC1.

Den nye lederen kunngjøres den nest siste uken i juli.