Hurdal Frp om Facebook-innlegg som får kritikk av ordfører: - Uskyldig spøk

«Haraldvangen om 10 år ???» spør Hurdal Frp på Facebook.

DELTE DANSEFILM PÅ FACEBOOK: Det er i dag to asylmottak i Hurdal kommune. FrP i kommunen er ikke utelukkende positiv til at en så liten kommune skal ta så stort ansvar for flyktninger.   Foto: Hurdal kommune / skjermdump
DELTE DANSEFILM PÅ FACEBOOK: Det er i dag to asylmottak i Hurdal kommune. FrP i kommunen er ikke utelukkende positiv til at en så liten kommune skal ta så stort ansvar for flyktninger. Foto: Hurdal kommune / skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ettermiddag delte Fremskrittspartiet i Hurdal en video på sin Facebook-side som viser en mengde muslimske menn som danser i ring. I videoen står teksten «Fest på lokalet om ti år», og som bakgrunnsmusikk er det lagt på tradisjonell norsk hallingmusikk.

Over videoen med de dansende mennene skriver Hurdal Fremskrittsparti selv: «Haraldvangen om 10 år ???». Haraldvangen leirsted i kommunen har siden november i fjor fungert som akuttmottak for flyktninger.

Når Dagbladet spør hvorfor partigruppa i Hurdal har delt videoen, svarer leder i Hurdal Fremskrittsparti Reidar F. Quande at dette fra deres side bare er en uskyldig spøk med glimt i øyet.

- Det blir jo ikke helt sånn om ti år. Det vil jo skje ting i mellomtida, men det er mange innvandrere her nå, sier Quande til Dagbladet.   

På spørsmål om hva Hurdal Frp tenker om innvandrere og muslimer svarer Quande at lokallaget følger statsråd Sylvi Listhaug på dette området.

- Vi håper de som har kommet og fått opphold får seg jobb, sier han. 

Det er i dag to asylmottak i Hurdal kommune. Quande er ikke utelukkende positiv til at en så liten kommune skal ta så stort ansvar for flyktninger. Særlig med tanke på at kommunen ligger så nærme Oslo at mange av dem som får oppholdstillatelse flytter dit, i stedet for å bli boende i Hurdal. Det mener Quande er lite lønnsomt for kommunen.
 
Ulik humor i kommunen Ordfører i Hurdal, Runar Bålsrud (V) synes ikke innlegget på Facebook-sida er morsomt.

- Jeg synes ikke dette passer seg. Mener man at dette er en uskyldig spøk, så er det i alle fall en veldig dårlig spøk, sier han.

Bålsrud forteller at folk i Hurdal generelt sett er veldig positive til innvandring og personer med andre religiøse og kulturelle bakgrunner i Hurdal.

Frp har stemt imot å bosette flyktninger Kommunen har to mottak, forteller ordføreren.

- Vi har valgt å bosette flere flyktninger enn det vi er blitt bedt om av IMDI (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet red. anm), sier ordføreren, som sier at kommunen ønsker å legge til rette for dem som bosettes i kommunen på best mulig måte.

I 2016 skal det bosettes 20 flyktninger mot IMDIs anmodning om 17, sier ordføreren.

- Vi ønsker å ta imot flere for å bli proffe på dette arbeidet. Vi ønsker å få til et godt mottaksapparat, sier ordføreren.

Når det gjelder mottaksplasser, har UDI tildelt kommunen cirka 350 plasser fordelt på de to private mottakene i kommunen.

Ordføreren forteller videre at Frp ikke har vært positive til å bosette flere flyktninger en minstekravet fra UDI, forteller ordføreren.

- Frp har vel i flere omganger stemt imot det å bosette flere flyktninger enn det UDI ba om oss om i første omgang, sier Bålsrud, som mener at Hurdal bare er en av mange kommuner som deltar i dugnadsarbeidet.

- Særdeles upassende Gunne Morgan Knai (Ap), varaordfører i Hurdal kommune, sier at hans parti aldri ville publisert en sånn video på Facebook.

- Hvis det er noen som gjør narr av dem som søker hjelp i Norge, synes jeg det er særdeles upassende. Vi i Arbeiderpartiet tar avstand fra dette, sier Knai, som på forespørsel fra Dagbladet ser videoen.

- Arbeiderpartiet ville ikke sett på dette som en fryktelig morsom greie og vi ville i alle fall ikke publisert dette på Facebook, sier varaordføreren, som bort sentralt i bygda. Han har ikke merket noen plager eller ubehag med asylsøkerne.

- Det er rimelig problemfritt at vi får innvandrere til kommunen, sier han, som sier at det kan være lurt å vise litt takt og tone når det gjelder hva man publiserer i sosiale medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer