Hurdal Frp om Facebook-innlegg som får kritikk av ordfører: - Uskyldig spøk

«Haraldvangen om 10 år ???» spør Hurdal Frp på Facebook.

DELTE DANSEFILM PÅ FACEBOOK: Det er i dag to asylmottak i Hurdal kommune. FrP i kommunen er ikke utelukkende positiv til at en så liten kommune skal ta så stort ansvar for flyktninger.   Foto: Hurdal kommune / skjermdump
DELTE DANSEFILM PÅ FACEBOOK: Det er i dag to asylmottak i Hurdal kommune. FrP i kommunen er ikke utelukkende positiv til at en så liten kommune skal ta så stort ansvar for flyktninger. Foto: Hurdal kommune / skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ettermiddag delte Fremskrittspartiet i Hurdal en video på sin Facebook-side som viser en mengde muslimske menn som danser i ring. I videoen står teksten «Fest på lokalet om ti år», og som bakgrunnsmusikk er det lagt på tradisjonell norsk hallingmusikk.

Over videoen med de dansende mennene skriver Hurdal Fremskrittsparti selv: «Haraldvangen om 10 år ???». Haraldvangen leirsted i kommunen har siden november i fjor fungert som akuttmottak for flyktninger.

Når Dagbladet spør hvorfor partigruppa i Hurdal har delt videoen, svarer leder i Hurdal Fremskrittsparti Reidar F. Quande at dette fra deres side bare er en uskyldig spøk med glimt i øyet. - Det blir jo ikke helt sånn om ti år. Det vil jo skje ting i mellomtida, men det er mange innvandrere her nå, sier Quande til Dagbladet.   På spørsmål om hva Hurdal Frp tenker om innvandrere og muslimer svarer Quande at lokallaget følger statsråd Sylvi Listhaug på dette området.

- Vi håper de som har kommet og fått opphold får seg jobb, sier han. 

Det er i dag to asylmottak i Hurdal kommune. Quande er ikke utelukkende positiv til at en så liten kommune skal ta så stort ansvar for flyktninger. Særlig med tanke på at kommunen ligger så nærme Oslo at mange av dem som får oppholdstillatelse flytter dit, i stedet for å bli boende i Hurdal. Det mener Quande er lite lønnsomt for kommunen.  Ulik humor i kommunen Ordfører i Hurdal, Runar Bålsrud (V) synes ikke innlegget på Facebook-sida er morsomt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer