Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hurra! Jeg er fri

BERGEN (Dagbladet): - Hver eneste dag i tre år, fem måneder og 26 dager har jeg våknet opp i cella mi og tenkt at jeg blir satt fri. Tidligere drapsdømte Pourin Mohammad (38) jublet høyt da han i går sjekket ut av Bergen landsfengsel som fri mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er skrevet norsk rettshistorie i Gulating lagmannsrett: Pourin Mohammad (38) er den første som er blitt frifunnet mens han fortsatt soner en drapsdom. Nå varsler forsvarerne hans, advokatene Odd Drevland og Ivar Drevland, millionsøksmål mot staten.

Annen stemning

Odd Drevland sier han følte stemningen i juryen var en helt annen enn forrige gang da Mohammad ble dømt til ni års fengsel. Drevland tror juryen evnet å se at det var andre alternative drapsmenn enn hans klient. Han mener vitneprovet til den drepte Fahimeh Esteghlalians 17 år gamle datter var avgjørende.

- Etter farens død åpnet hun seg og fortalte mye friere om de turbulente forholdene i hjemmet.

- Åh! utbrøt Pourin Mohammad og tok seg til hjertet da juryen etter fire og en halv time frikjente ham. Han la hodet på bordet foran seg og gråt så kroppen ristet. Kjæresten og venner var til stede og støttet ham. Blant dem fengselsbetjent Frode Benæs - en av flere ansatte i Bergen landsfengsel som har ment Pourin satt uskyldig fengslet.

Ute på gata ble 38-åringen gratulert av forbipasserende som hadde fanget opp nyheten. Blant dem flere som Pourin har sonet sammen med i fengslet.

Pourin sier til Dagbladet at han frykter represalier fra det iranske miljøet. Samtidig er han svært opptatt av å komme til bunns i drapssaken.

- Jeg må ta min døde venninnes hevn. Det får jeg hvis det blir ny rettssak med en ny tiltalt. Han stoler ikke på at politiet vil foreta seg mer i denne saken. Noe av det første Pourin vil gjøre er å oppsøke graven til sin drepte venninne Fahimeh.

Aktor, førstestatsadvokat Walter Wangberg, holder fast på at han synes påtalemyndigheten hadde en bedre sak denne gangen.

- Jeg regner ikke med at drapssaken blir åpnet igjen for ny etterforskning, sier Wangberg.
Pourins kjæreste har fulgt rettsforhandlingene og oppmuntret Pourin underveis. I går vandret de hvileløst omkring i korridorene på Bergen tinghus mens juryen satt sammen.

Sammen planlegger de å åpne keramikkverksted, trolig i samarbeid med Frelsesarmeen.

Hele Norges coronakart