Hurtigbåt med elleve personer på grunn ved Bodø

En sendt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Én passasjer er brakt til sykehus i luftambulanse etter at en hurtigbåt med elleve personer om bord gikk på grunn ved Fleinvær i Gildeskål kommune sør for Bodø lørdag morgen.

Hovedredningssentralen Nord-Norge ble varslet om grunnstøtingen like ved anløpet i Fleinvær klokken 8.15.

- En passasjer er brakt til sykehus med skader. Helikopteret landet i Bodø klokken 9.08. Vi vet ikke om det dreier seg om alvorlige skader, opplyser redningsleder Jakob Carlsen til NTB.

Heller ikke operasjonsleder Cathrine Nerhus Levin ved Salten politidistrikt har noen opplysninger om skadeomfanget. Hurtigbåten Vågsfjord hadde sju passasjerer om bord i tillegg til en besetning på fire.

- Båten står på grunn ennå, redningsskøyta er kommet fram, og dykkere skal ned for å se hva slags skader båten har fått, forteller Carlsen.

Noen av passasjerene har gikk i land ved anløpet i Fleinvær, mens de øvrige ble hentet av skyssbåt. Årsaken til hendelsen er ikke kjent. Vågsfjord går i rute mellom Bodø og Helnessund.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer