Hurtigbåt på grunn ved Kvitsøy

Alle passasjerene skal være i god behold

VED INNSEILINGA: Katamaranen gikk på grunn ved innseilinga til Kvitsøy. Foto: Sigve Wigestrand
VED INNSEILINGA: Katamaranen gikk på grunn ved innseilinga til Kvitsøy. Foto: Sigve WigestrandVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Katamaranen MS «Fjorddrott» med fire passasjerer ombord og et mannskap på fire gikk i morges på grunn utenfor Kvitsøy.

Alle som var ombord er nå i sikkerhet.

- «Fjorddrott» gikk på grunn ved innseilinga til Kvitsøy. Den siste meldingen vi har fått fra stedet er at alle passasjerene er tatt på land sammen med en fra mannskapet. Tre fra mannskapet ble værende igjen på båten, og kunne få bistand av redningshelikopter og ambulansehelikopter ved behov, sier redningsinspektør Stein Solberg ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

HRS fikk melding om grunnstøtingen klokka 08.24. Et Sea King redningshelikopter fra Sola ble raskt sendt til stedet, i tillegg til fartøyer som var i nærheten.

- Vi står på en holme 200 meter utenfor Kvitsøy. Det er kaldt og vått, men foreløpig har vi det greit. Jeg håper at vi snart blir fraktet i land, for her er det kaldt, sa passasjer Wenche Hapnes til Aftenbladet.no like etter uhellet.

Hapnes opplyste seinere til Dagbladet at passasjerene var trygt i land og hadde fått i seg varmen.

- Fjorddrott er dratt av grunn og ligger nå til kai. Alle som var ombord er brakt til sikkerhet og det var ingen personskade. Vi vet foreløpig ikke hva som kan ha gjort at den kjørte på grunn, sier sikkerhetsdirektør Arvid Økland i Tide Sjø AS, som eier «Fjorddrott».

Han bekrefter at det var totalt 8 personer, fire passasjerer og fire ansatte, ombord.

- Redningsaksjonen er så langt uproblematisk. Politibåten vil dra til stedet og foreta rutinemessige kontroller, skriver Rogaland politidistrikt i en pressemelding.