Hurtigbåt sekunder fra kollisjon

Denne ekspressbåten, med 100 passasjerer om bord, var farlig nær en katastrofe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En ekspressbåt fra Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane med 100 passasjerer om bord skal ha vært bare ti sekunder fra å kollidere med en motortorpedobåt fra Haakonsvern i Bergen sist fredag. Hendelsen skjedde ved Bremanger på grensa mellom Sunnfjord og Nordfjord.

Ekspressbåten «Kommandøren» hadde lagt fra kai i Florø og var på vei over den værharde Frøysjøen i Bremanger da MTB-en kom på kryssende kurs. Båtene hadde en fart på 30 knop, men ingen så ut til å vike.

- Avstanden var bare 300 meter da MTB-en skar ut. Etter sjøveisreglene skulle «Kommandøren» gjort en unnamanøver. Det gjorde den ikke, men kjørte stødig rett frem. Vårt fartøy måtte svinge, sier informasjonssjef Gunnar Vetlejorde ved Haakonsvern til NRK.

Saken er rapportert inn til ledelsen i Forsvarskommando Sør-Norge.

Ledelsen i Fylkesbaatane ble først kjent med saken mandag. Driftsleder Terje Stub sier han har bedt skipsføreren på hurtigbåten om å gi en rapport om hva som skjedde.

Stub sier saken er alvorlig dersom opplysningene fra Forsvaret er korrekte.

- Det er klart det er alvorlig hvis man ikke var observante på hverandre og var på kollisjonskurs, sier driftslederen til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer