Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hurtigruta granskes av EFTA

EFTAs overvåkingsorgan ESA gransker subsidiebruken i den nye avtalen mellom staten og hurtigruterederiene som gir 850 millioner kroner til fortsatt drift av Hurtigruta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støttebeløpet kan bli redusert dersom ESA konkluderer med at rederiene får for godt betalt for å drive helårlig hurtigrute ut 2006, skriver Dagens Næringsliv.

Stortinget vedtok i vinter å forlenge støtten til hurtigruteselskapene Troms Fylkes Dampskipsselskap og Ofotens Dampskipsselskap. Innenfor en årlig ramme på 170 millioner kroner skal de to rederiene få totalt 850 millioner i støtte i tidsrommet 2002-2006. Støtten skal opprettholde dagens hurtigrutetrafikk med daglige anløp 34 steder mellom Bergen og Kirkenes.

ESA skal kontrollere om avtalen gir noen form for overkompensasjon til selskapene. Får de mer enn ESA mener tjenesten koster, er det snakk om subsidiering i strid med EUs og EFTAs konkurranselovgivning. I så fall må Samferdselsdepartementet og de to rederiene reforhandle femårsavtalen som de ble enige om i vår.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media