KRITISK: MS «Nordlys»' helling er nå dramatisk mye større enn tidligere i dag, og det er en reell fare for at skipet går rundt. MMS- foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / DAGBLADET
KRITISK: MS «Nordlys»' helling er nå dramatisk mye større enn tidligere i dag, og det er en reell fare for at skipet går rundt. MMS- foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / DAGBLADETVis mer

Hurtigruta tar inn vann igjen - kaiområdet evakuert

Fare for at skipet går rundt, sier politiet. Tre redningsarbeidere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Politiet i Ålesund har nå evakuert kaiområdet der brannskadde MS «Nordlys» ligger fortøyd. Grunnen er at skipet på ny har begynt å ta inn vann.

- «Nordlys» tar inn vann, og er ustabil. Det er en reell fare for at skipet går rundt, sier operasjonsleder Trygve Ødegård ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Klokka 22.10 hadde skipet en helling på 16 grader. 00.30 er hellingen på 18 grader.

- Overraskelse Lensepumpene har stått i bero i noen timer, etter at den opprinnelige lekkasjen ble erklært som opphørt tidligere i ettermiddag. Men klokka 19.25 gikk igjen alarmen, opplyser Ødegård.

- Det kom som en overraskelse på oss, sier operasjonslederen, som har beordret kaia helt fri for folk.

I tillegg er tre av redningsarbeiderne kjørt til sykehus med skader de har pådratt seg på skipet.

- De var innleid fra et firma for å bistå med pumper om bord. De hadde manglende verneutstyr og ble omtåket av branngasser, opplyser Ødegård.

Segnet om Operasjonslederen forteller at to falt om inne på skipet, mens den tredje segnet om på kaia. Han er svært kritisk til at noe slikt kunne skje.

- Dette er ikke bra, vi må forvente at fagfolk ikke tar lett på dette, sier han til Dagbladet.

- Jeg kan bekrefte at det kom inn tre personer i kveld som har deltatt i arbeidet med å stabilisere båten, de legges inn til observasjon og behandling, sier Arnt Sommerlund, kommunikasjonssjef i Helse Møre og Romsdal, til Dagbladet.

Han vil ikke si noe om hvor alvorlig skadene er.

Jobber på spreng Nå jobber redningsmannskapene på spreng med å få i gang lensepumpene igjen, samtidig som de prøver å finne ut hvor det lekker.

- Vi har satt inn dykkere og fått inn flere lensepumper, sier Ødegård.

Fungerende Sunnmøre-politimester Yngve Skovly forklarer at det ble arbeidet med midlertidig tetting av skroget for å sette i gang lensepumpene.

- Det var da vi oppdaget lekkasjen, sier han til Dagbladet.

To ansatte om bord på hurtigruteskipet omkom da det brøt ut en eksplosiv brann om bord. Det skadde skipet ble etter kort tid tauet inn til havna i Ålesund, der det har ligget til kai mesteparten av dagen.

TIDLIGERE: Tidligere i dag hadde skipet langt mindre helling enn nå. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / DAGBLADET
TIDLIGERE: Tidligere i dag hadde skipet langt mindre helling enn nå. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / DAGBLADET Vis mer