Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hurtigruten fraranet 200 kofferter og bager i Chile

Passasjerer på Hurtigrutens «Roald Amundsen» har mistet all bagasje før reisen til Antarktis.

PASSASJERER RANET: Huritgrutens passasjerer har blitt fraranet bagasjen. Her er skipet «Roald Amundsen» til kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
PASSASJERER RANET: Huritgrutens passasjerer har blitt fraranet bagasjen. Her er skipet «Roald Amundsen» til kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Natt til onsdag skal ranere ha stjålet bagasjen til passasjerer om bord i Hurtigrutines skip «Roald Amundsen». Skipet lå til kai i Punta Arenas og skulle til Antarktis.

- Det var sjåførene av en lastebil som skulle frakte bagasjen mellom et hotell og flyplassen i Santiago i Chile som ble ranet. Lastebilen ble senere funnet uten de drøye 200 koffertene og bagene som var om bord, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Taalesen i Hurtigruten til Dagbladet.

Det var NRK som omtalte saken først. NRK skriver at cruisereisen koster fra 50 000 kroner og oppover.

Ingen skal ha kommet til skade. Taalesen er ikke kjent med om det ble benyttet våpen under ranet.

- Ingen passasjerer var involvert. Alle er tilbudt kompensasjon for å kjøpe nye klær og nytt utstyr. De aller fleste har benyttet seg av det. 15 passasjerer har valgt å ikke fortsette turen og vi sørger for hjemreise for dem, sier Taalesen.

Politiet i Santiago etterforsker saken.

Det er til sammen cirka 20 norske passasjerer om bord på hurtigruteskipet, skriver NRK.

Lastebilen som ble ranet eies og drives av en underleverandør av Hurtigruten. Ifølge NRK har firmaet over 70 års erfaring fra turistbransjen i Chile.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media