Hurtigruten-passasjer i Drammen coronasmittet

En person fra Drammen har fått påvist coronaviruset etter å ha vært passasjer på den første seilasen med Hurtigruten 17.-24. juli. Tre ansatte ved Drammen sykehus er nå satt i karantene.

SMITTET: En person fra Drammen som var om bord på den første seilasen med MS «Roald Amundsen» fra 17.-24. juli har testet positivt for coronaviruset, får Dagbladet bekreftet. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I relasjon til Hurtigruteseilasene til Svalbard har Drammen kommune fått melding om totalt 13 personer som må følges opp med tanke på smittespredning. Én av disse har nå testet positivt for coronaviruset.

- Vedkommende hadde ved testing allerede symptomer, og er nå i isolat hjemme, skriver Drammen kommune i en pressemelding.

Kartlegging hos personen er gjort, og det dreier seg om normal aktivitet med to nærkontakter som er varslet, opplyser kommuneoverlege John David Johannessen til Dagbladet.

Ansatte på Drammen sykehus i karantene

- Personen har levd et normalt liv etter hjemkomst, med de vanlige gjøremål det innebærer, som blant annet butikkbesøk og liknende, sier Johannssen.

I tillegg til dette har vedkommende hatt en kortvarig poliklinisk behandling på Drammen sykehus.

I en e-post til Dagbladet bekrefter Vestre Viken HF at tre ansatte ved sykehuset er satt i karantene som følge av tilfellet.

- Umiddelbart etter at Drammen sykehus fikk informasjon om at personen hadde testet positivt for SARS-CoV-2, utførte sykehuset en smitteoppsporing i henhold til rutinene. Totalt tre ansatte på Drammen sykehus har vært i kontakt med personen og disse er satt i karantene, skriver sykehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer