SMITTET: En person fra Drammen som var om bord på den første seilasen med MS «Roald Amundsen» fra 17.-24. juli har testet positivt for coronaviruset, får Dagbladet bekreftet. Video: Privat Vis mer

Hurtigruten-passasjer i Drammen coronasmittet

En person fra Drammen har fått påvist coronaviruset etter å ha vært passasjer på den første seilasen med Hurtigruten 17.-24. juli. Tre ansatte ved Drammen sykehus er nå satt i karantene.

Publisert

I relasjon til Hurtigruteseilasene til Svalbard har Drammen kommune fått melding om totalt 13 personer som må følges opp med tanke på smittespredning. Én av disse har nå testet positivt for coronaviruset.

- Vedkommende hadde ved testing allerede symptomer, og er nå i isolat hjemme, skriver Drammen kommune i en pressemelding.

Kartlegging hos personen er gjort, og det dreier seg om normal aktivitet med to nærkontakter som er varslet, opplyser kommuneoverlege John David Johannessen til Dagbladet.

Ansatte på Drammen sykehus i karantene

- Personen har levd et normalt liv etter hjemkomst, med de vanlige gjøremål det innebærer, som blant annet butikkbesøk og liknende, sier Johannssen.

I tillegg til dette har vedkommende hatt en kortvarig poliklinisk behandling på Drammen sykehus.

I en e-post til Dagbladet bekrefter Vestre Viken HF at tre ansatte ved sykehuset er satt i karantene som følge av tilfellet.

- Umiddelbart etter at Drammen sykehus fikk informasjon om at personen hadde testet positivt for SARS-CoV-2, utførte sykehuset en smitteoppsporing i henhold til rutinene. Totalt tre ansatte på Drammen sykehus har vært i kontakt med personen og disse er satt i karantene, skriver sykehuset.

Ingen av de ansatte har symptomer, og ingen pasienter skal ha vært i nærkontakt med den smittede.

Nesten 400 i karantene

Totalt 36 av mannskapet på MS «Roald Amundsen» har blitt bekreftet smittet etter utbruddet. I tillegg til personen fra Drammen, har en person fra Hadsel kommune tidligere fått påvist viruset.

Begge var passasjerer på seilasen til Svalbarg 17.-24. juli.

Alle passasjerene på skipets to siste seilaser, i alt 386 personer, er satt i karantene. De fleste passasjerene fikk imidlertid beskjed om at de kunne dra hjem, tross at det var oppdaget smitte om bord på skipet.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er 69 kommuner over hele landet berørt av utbruddet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer