Hurtigruten ransaker ansattes datamaskiner

I forbindelse med den interne granskningen har Hurtigruten varslet at de kommer til å gjennomgå de ansattes e-poster og datamaskiner.

GRANSKES: Hurtigruten granskes av en rekke aktører etter coronaskandalen på MS «Roald Amundsen». Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
GRANSKES: Hurtigruten granskes av en rekke aktører etter coronaskandalen på MS «Roald Amundsen». Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hurtigruten har leid inn advokatfirmaet Wiersholm og DNV GL for å gjennomføre en gransking av hva som gikk galt da det ble oppdaget smitte om bord på MS «Roald Amundsen» i juli.

Totalt ble 41 ansatte og 21 passasjerer bekreftet coronasmittet etter to ukelange cruise fra Tromsø til Svalbard. Flere ble også innlagt på sykehus med coronasmitte, den siste av de innlagte ble skrevet ut fra sykehuset torsdag.

I et informasjonsskriv til de berørte ansatte, som Dagbladet har fått tilgang til, skriver Wiersholm og Hurtigruten om en rekke steg de skal gjøre for å komme til bunns i hva som har skjedde fra Hurtigruten ble varslet om mulig coronasmitte om bord onsdag 22. juli, og de informerte passasjerer og offentligheten fredag 24. juli.

Blant annet skal de gjennomgå de ansattes datamaskiner og e-poster, og intervjue en rekke av de ansatte som kan ha hatt noe med dette å gjøre.

I tillegg til granskningen som Hurtigruten har igangsatt, blir utbruddet gransket av en rekke andre aktører, blant annet politiet.

Bekymret

Valget av at det er Wiersholm som skal gjennomføre granskningen får kritikk av fagforeningen Norsk sjøoffisersforbund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.