UTBRUDD: - Hovedprioriteten er å ta vare på crewet - både de som er smittet og ikke smittet. Også gjestene som har vært på skipet skal tas vare på, sier Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Smitte på Hurtigrute-cruise

Hurtigruten-sjefen: - Jeg er lei meg

Hurtigrutens konsernsjef tar selvkritikk etter coronautbrudd.

Publisert
Sist oppdatert

Hurtigruten beklager at 36 besetningsmedlemmer og fire passasjerer nå er coronasmittet, etter å ha seilt med MS «Roald Amundsen».

- En foreløpig evaluering viser at det har vært svikt i flere av våre interne prosedyrer. Derfor er vi nå i gang med en full gjennomgang av alle prosedyrer, og alle sider av vår egen håndtering, skriver konsernsjef Daniel Skjeldam i en pressemelding.

<strong>LEI SEG:</strong> Konsernsjef i Hurtigruten Daniel Skjeldam beklager coronoautbrudd på Hurtigruten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LEI SEG: Konsernsjef i Hurtigruten Daniel Skjeldam beklager coronoautbrudd på Hurtigruten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Han understreker også at han syns dette er en alvorlig situasjon.

- Dette er en alvorlig situasjon for alle som er berørt. Vi har ikke vært gode nok og vi har gjort feil. På vegne av alle oss i Hurtigruten er jeg lei meg for det som har skjedd. Vi tar ansvaret vårt fullt ut, skriver Skjeldam i en pressemelding.

Stopper ekspedisjonscruise

Skjeldam skriver videre at de inntil videre stopper alle planlagte ekspedisjonscruise.

- Vår egen rutinesvikt og økt smitte internasjonalt, gjør at vi inntil videre innstiller alle våre ekspedisjonscruise-seilinger både i og utenfor norsk farvann, skriver Skjeldam.

Det rammer MS «Roald Amundsen», MS «Fridtjof Nansen» og «MS «Spitsbergen».

Skipene mellom Bergen og Kirkenes påvirkes ikke.

Hurtigruten og FHI jobber nå med smittesporing.

36 smittet

Totalt 36 besetningsmedlemmer og fire passasjerer er til nå bekreftet smittet etter et cruise til Svalbard forrige uke.

69 norske kommuner er berørt av utbruddet. Flere eksperter er nå bekymret etter utbruddet.

- Etter mitt syn styrer vi ikke lenger risikoen fornuftig, men slipper opp på for mye samtidig. Da kan det etter hvert gå riktig galt. Vi ber om det. Vi legger opp til trøbbel. Jeg håper virkelig at helsemyndighetene nå tar rev i seilene, uttalte professor i sikkerhetsfag Torgrim Log ved Høgskolen på Vestlandet til Dagbladet i helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer