KRASJET: Da hurtigruteskipet MS Nordnorge skulle legge til kai i Båtsfjord natt til søndag, krasjet det inn i en lasterampe. Uhellet førte til at det ble hull i skipets skrog. Her er MS "Nordnorge" ved kai i Lisboa i 2004.  Foto: KIRSTEN BUZZI/DAGBLADET
KRASJET: Da hurtigruteskipet MS Nordnorge skulle legge til kai i Båtsfjord natt til søndag, krasjet det inn i en lasterampe. Uhellet førte til at det ble hull i skipets skrog. Her er MS "Nordnorge" ved kai i Lisboa i 2004. Foto: KIRSTEN BUZZI/DAGBLADETVis mer

Hurtigruten-skip krasjet inn i lasterampe i Båtsfjord

Da hurtigruteskipet MS Nordnorge skulle legge til kai i Båtsfjord natt til søndag, krasjet det inn i en lasterampe. Uhellet førte til at det ble hull i skipets skrog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenstøtet med lasterampa skjedde i 1-tida natt til søndag, skriver lokalavisa Finnmarken.

Uhellet ble umiddelbart rapportert til Sjøfartsdirektoratet som søndag fikk inspisert skipet. Selv om MS Nordnorge fikk et hull på 5 ganger 13 centimeter i skroget, fikk det klarsignal til å reise videre mot Kirkenes, der skaden skal utbedres.

Lasterampa som hurtigruteskipet krasjet inn i, stikker ut halvannen meter over kaia og tre-fire meter over vannlinjen. Den hadde stått på kaia et par uker, men er ikke merket.

- Rampen er innenfor fenderne, men i og med at skipet kom litt skjevt inn, så smalt baugen inn i stålkonstruksjonen, sier kaiarbeider Atle Nilsen til avisa.

Uhellet skjedde bare tre dager etter brannen i søsterskipet Nordlys i Ålesund, der to personer omkom. (NTB)