FJERNES: Konserndirektør Bent Martini går av mens selskapet granskes, melder NRK. Vis mer

Hurtigruten-topp fjernes midlertidig

Konserndirektør Bent Martini går av mens selskapet granskes, melder NRK.

Publisert
Sist oppdatert

- Etter initiativ fra selskapet trer Bent Martini foreløpig ut av sine roller og posisjoner i Hurtigruten Cruise AS, og går midlertidig ut av Hurtigrutens konsernledelse, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten til NRK.

Konserndirektøren var en av passasjerene som var om bord på MS «Roald Amundsen». Han har blitt bedt om å tre til side av selskapet.

- Jeg var om bord sammen med familien min på ferie, bekreftet Martini til Nordlys tidligere denne uka.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Bent Martini, uten hell. Torsdag ville han ikke svare på om han var kjent med situasjonen om bord.

- Jeg tror vi venter med å svare på dette siden det er en egen etterforskning på dette. Jeg forstår at det er en etterforskning på gang, og jeg tror vi må ta dette i de riktige kanalene, sa han.

Martini har vært konserndirektør for maritime operasjoner siden april 2019. Skjeldam sier til NRK at Asta Lassesen er konstituert i rollen til Martini.

Det er så langt registrert 62 smittede på MS «Roald Amundsen». Politiet etterforsker smitteutbruddet.

Det er tidligere kommet fram at kommunelege Martin L. Drageset i Hadsel ville sende pressemelding om mulig smitte på Hurtigrutens-skipet, men at selskapet sa nei.

- En foreløpig evaluering viser at det har vært svikt i flere av våre interne prosedyrer. Derfor er vi nå i gang med en full gjennomgang av alle prosedyrer, og alle sider av vår egen håndtering, har Skjeldam tidligere uttalt i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer