Australia:

Hurtigtest-krise etter smitteeksplosjon

Nå truer politiet med fengselsstraff og bøter for folk som selger overprisede hurtigtester på svartemarkedet i Australia.

STOR MANGEL: Én av mange butikker i Sydney som er utsolgt for hurtigtester. Foto: Richard Milnes / Shutterstock
STOR MANGEL: Én av mange butikker i Sydney som er utsolgt for hurtigtester. Foto: Richard Milnes / Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fram til nyttår hadde Australia kun registrert rundt 360 000 smittetilfeller, etter å ha hatt blant verdens strengeste coronatiltak.

Knappe fire uker senere har smittetallet passert 1,5 millioner, ifølge australske myndigheter.

- Omikron har vært en av de største overraskelsene, og har så godt som snudd på hodet måten vi håndterer pandemien på, sa Australias statsminister Scott Morrison.

Nå rapporterer landets apotek om kritisk mangel på antigen hurtigtester, som folk trenger for blant annet å kunne møte opp på jobb, eller for å besøke slektninger på sykehus.

- Dette er simpelthen ikke bærekraftig, sa presidenten for arbeidsgiverforeningen The Pharmacy Guild of Australia torsdag forrige uke, ifølge CNN.

Truer med opp til fem års fengsel

Han kunne fortelle at deres medlemmer tar imot fire samtaler i minuttet fra personer som er desperate etter å få tak i hurtigtester.

Situasjonen er så ille at politiet har rettet søkelyset mot salg av overprisede hurtigtester. De advarer om at forsøk på salg til mer enn 20 prosent av originalpris, kan straffes med fengsel opp til fem år eller bøter på 66 000 dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer