Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hus brant tre ganger på tre dager

Fredag brant deler av det gamle huset. Lørdag tok det fyr på ny, og søndag brant siste rest ned til grunnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brannvesenet trodde de hadde klart å slokke brannen, som startet i 17.30-tida fredag kveld i et gammelt hus i Bygland nord for Kristiansand. Brannmannskapet hold vakt hele natta, og var innom flere ganger i løpet av lørdagen for å kontrollere. Da var fortsatt store deler av huset og mye av inventaret intakt, skriver Fædrelandsvennen.

Men brannen blusset opp igjen lørdag kveld, og da brannvesenet kom fram, var bygningen overtent.

Nesten hele huset, og alle eiendelene til familien som bodde der, gikk tapt. Dette var ekstra bittert for familien, som hadde bedt om å få hente ut tingene sine da brannen på fredag var slokt. Det fikk de ikke tillatelse til av politiet, som hadde sperret av eiendommen for brannvesenet og forsikringsselskapets undersøkelser.

- Vi trøstet ungene med at ikke alt var ødelagt, sier Jan Hansen, faren i familien som bodde i huset, til Fædrelandsvennen.

- Det var ting som hadde veldig stor affeksjonsverdi for oss. Det at brannen blusset opp og at vi tapte alt likevel, gjør det ekstremt vanskelig for barna å takle. All historien vår fra lørdag og bakover er borte.

Familien Hansen mistet i tillegg alt datamaterialet til firmaet de driver.

Bygningene representerer også uerstattelige verdier. Gunnar Stubseid, som eier huset familien bodde i, antar at de eldste delene av huset er over tre hundre år gamle. Han sier til avisa at han vil bygge det opp igjen så snart som mulig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!