Stormen «Helena»:

Hus evakuert og biler innesperret etter jordras på Vestlandet

Det ene raset var omtrent 15 meter langt.

I løpet av kvelden har den tropiske stormen «Helena» som herjer Vestlandet ført til at to personer har blitt skadd, og over 30 meldinger om naturskader.

Klokka 21.33 rykket nødetatene ut til flere ras som har gått over fylkesvei 609 mellom Førde og Askvoll.

Flere biler er stengt inne mellom rasene. Ingen personer ble tatt, og ingen ble skadd. Politiet har startet evakuering.

Også på Askøy har det gått jordras, ifølge politiet. Raset var omtrent 15 meter langt og gikk bak en enebolig. Huset er nå evakuert, og geologer skal vurdere området i morgen.

Uværet

Et kraftig uvær herjer på Vestlandet. På Sotrabrua er det målt vindkast med orkan styrke. Folk oppfordres til å ikke gå ut med mindre det er helt nødvendig.

Ifølge politiet er vinden så sterk at seks personer har blåst over ende på Flesland.

- Vinden tar voldsomt på den østlige delen av bygget. Vi har fått meldinger om at seks personer rett og slett har blåst over ende. Ingen er alvorlige skadd, men flere skal ha fått kuttskader, sier operativ sjef ved Flesland, Øystein Skaar, til Bergensavisen.

Det er også meldt om trær som har blåst over veier og strømledninger. 17 500 kunder var strømløse onsdag kveld, ifølge kraftselskapet BKK.

To skadd

- Vi har fått inn over 35 meldinger om nedblåste trær og andre naturskader. En god del veier er sperret. Vi ber folk om å kjøre forsiktig og å være aktsom når man beveger seg ute, skriver Vest politidistrikt på Twitter klokka 21.

Minutter seinere kom politidistriktet med nye oppdateringer om uværets herjinger.

Et tak har blåst av en enebolig på Askøy og inn i et annet hus. Én person ble skadd i ei hånd i forbindelse med hendelsen. Det meldes også om store skader på husene.

I Sunnfjord i Sogn og Fjordane har et tre blåst over en bil. Politiet melder at én person er skadd i forbindelse med hendelsen, og at nødetatene er på vei til stedet.