Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hus gjengrodd av 400 cannabisplanter

Farm i Fredrikstad den 13. på Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste par månedene er det avslørt hele 13 cannabisfarmer en rekke steder på Østlandet. Den siste ble oppdaget i Fredrikstad torsdag, der et hus nærmest var gjengrodd av godt over 400 cannabisplanter.

- Eneboligen var leid ut på langtidsleie. De som har leid boligen har tatt nesten hele boligen i bruk for å dyrke cannabisplanter i nesten alle rommene. Det er beslaglagt drøyt 400 planter, sier leder for etterforskningsavdelingen ved Fredrikstad politistasjon, Geir Kristiansen, til NTB.

Politiet slo til mot huset på Kråkerøy tidlig torsdag morgen. Politiet vil ikke gi mye informasjon om hva som ledet mistanken mot dette huset, men som ved tidligere avsløringer av cannabisplantasjer, var vinduene dekket til, det var lys og huset virket ellers tomt.

Organisert


Eierne av huset skal ifølge politiet ikke ha kjent til hva leietakerne brukte huset til.

- Det virker som et profesjonelt opplegg med vanningsanlegg, gjødslingsanlegg og egne lysanlegg. Dermed er hele huset nærmest gjort om til et drivhus. Det virker veldig organisert, sier Kristiansen.

En mann mellom 20 og 30 år er pågrepet og siktet i saken. Han har hatt ansvaret for å passe på plantene og ble varetektsfengslet i fire uker fredag.

- Vi jobber nå videre for å få tak i flere bakmenn, sier Kristiansen som verken ønsker å bekrefte eller avkrefte om den pågrepne har vietnamesisk opprinnelse, slik tilfellet har vært i flere av de andre sakene.


Kobling
Så sent som onsdag ble en cannabisplantasje avslørt i en nedlagt skole på Roverud i Hedmark. Når denne saken skrives har politidistriktene på Østlandet funnet 13 slike plantasjer. Ifølge Aftenposten er 19 personer siktet og varetektsfengslet. Også Kripos er koblet inn i den etter hvert omfattende saken.

Politiet mener det synes klart at det er sammenheng i sakene, men uten at de ennå har funnet klare beviser for dette. I desember fant politiet i Østfold cannabisplantasjer i to boliger, og ytterligere en ble oppdaget i januar.

- Det er nærliggende å tenke det. Nå har ikke vi noe avgjørende bevis for at det er noen sammenheng ennå, men det er noe vi jobber videre med, sier Kristiansen som ber folk om å melde fra hvis de ser mistenkelige boliger som virker tomme og hvor vinduene er dekket til.

De over 400 cannabisplantene er nå sendt til destruksjon.

(NTB)

DYRKET I HELE HUSET: Eierne av dette huset i Fredrikstad hadde ingen anelse om at leieboerne hadde tatt i bruk nesten hele huset til å dyrke cannabisplanter. Foto: POLITIET
DYRKET I HELE HUSET: Eierne av dette huset i Fredrikstad hadde ingen anelse om at leieboerne hadde tatt i bruk nesten hele huset til å dyrke cannabisplanter. Foto: POLITIET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media