Gjerdrum-skredet:

Hus med mulige savnede flyttet 400 meter

Ni bolighus har gått med i det massive skredet på Ask i Gjerdrum. Ifølge brannvesenet har noen av husene blitt dratt med raset opptil 400 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brannvesenet jobber kontinuering med å lokalisere husene der de ti personene som er savnet etter skredkatastrofen kan være.

- Det er en stor oppgave. De som er savnet er kanskje inne i noen av husene. Husene vi prater om har flyttet seg opp mot 400 meter og det er vanskelig å lokalisere, sier innsatsleder Morten Thorsen i Romerike brann- og redningsetat.

- Dette er flermannsboliger som har gått med i raset og har gått langt nedover. Håpet og jobben og prioriteten vår er der.

Klare til å ta seg inn

Onsdag ankom svenske Usar-mannskaper Gjerdrum. Dette er eksperter på å ta seg inn i sammenraste hus. Sammen med mannskap fra Romerike og Oslo står de klare til å ta seg inn i området når forholdene tillater det.

Foreløpig er det for farlig å ta seg inn i området til fots og raset pågår fortsatt, ifølge NVE. Det er også fare for at flere hus som står på vippen av skredkanten skal rase ut.

- Vi legger en plan for å se om vi har noen muligheter for å få dem inn i rasområdet. De kom i går kveld og er klare når vi har en plan klar og når det er sikkert nok. Det er det foreløpig ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer