Hus tok fyr i Sogn og Fjordane

Glør fra St. Hansbålet 60 meter unna spredte seg.

DRAMA UNDER ST. HANSFEIRING: Brannvesenet var raskt på plass og fikk slukket brannen i Askvoll i Sogn og Fjordane. Glør fra et St. Hansbål 60 meter unna var årsaken til brannen. (FOTO: Lene Husabø)
DRAMA UNDER ST. HANSFEIRING: Brannvesenet var raskt på plass og fikk slukket brannen i Askvoll i Sogn og Fjordane. Glør fra et St. Hansbål 60 meter unna var årsaken til brannen. (FOTO: Lene Husabø)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Brannvesenet fikk melding om en brann i Askvoll, Sogn og Fjordane, ved halv ni-tiden i kveld. Glør fra et St. Hansbål på stranden 60 meter unna et eldre hus hadde spredt seg og satt fyr på hustaket.

Ved nitiden hadde brannvesenet kontroll over brannen, og NRK Sogn og Fjordane skriver at huset skal ha stått tomt.

En folkemengde på kaia ved Øyre i Askvoll hadde samlet seg for å feire St. Hansaften, men da glør fra bålet på stranda spredde seg i retning et gammelt hus, ble brannvesenet raskt tilkalt.

Brannvesenet var på plass bare minutter etter brannen var oppdaget, og en halvtime senere var det kortvarige dramaet over.

Lene Husabø var en del av folkemengden som feiret St. Hansaften med bål på Askøy, hun forteller til Dagbladet at bålet var veldig stort, og at det blåste i retning huset.

- Huset det tok fyr i er svært gammelt, og det har vært snakk om å rive det lenge. Så om det hadde brent helt ned hadde ikke det gjort noe for oss egentlig, sier hun til Dagbladet.

- Det var en del padleutstyr og slikt inne i huset, men vi fikk båret ut det meste før brannen tok tak. Vi så litt flammer ut vinduene, men brannvesenet var tydeligvis i nærheten og var raskt på plass.

Husabø forteller at bålet var ekstra stort, og at de senere på kvelden måtte fjerne seg fra stranden på grunn av den sterke varmen fra bålet.