Hus tok fyr i Sogn og Fjordane

Glør fra St. Hansbålet 60 meter unna spredte seg.

DRAMA UNDER ST. HANSFEIRING: Brannvesenet var raskt på plass og fikk slukket brannen i Askvoll i Sogn og Fjordane. Glør fra et St. Hansbål 60 meter unna var årsaken til brannen. (FOTO: Lene Husabø)
DRAMA UNDER ST. HANSFEIRING: Brannvesenet var raskt på plass og fikk slukket brannen i Askvoll i Sogn og Fjordane. Glør fra et St. Hansbål 60 meter unna var årsaken til brannen. (FOTO: Lene Husabø) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Brannvesenet fikk melding om en brann i Askvoll, Sogn og Fjordane, ved halv ni-tiden i kveld. Glør fra et St. Hansbål på stranden 60 meter unna et eldre hus hadde spredt seg og satt fyr på hustaket.

Ved nitiden hadde brannvesenet kontroll over brannen, og NRK Sogn og Fjordane skriver at huset skal ha stått tomt.

En folkemengde på kaia ved Øyre i Askvoll hadde samlet seg for å feire St. Hansaften, men da glør fra bålet på stranda spredde seg i retning et gammelt hus, ble brannvesenet raskt tilkalt.

Brannvesenet var på plass bare minutter etter brannen var oppdaget, og en halvtime senere var det kortvarige dramaet over.

Lene Husabø var en del av folkemengden som feiret St. Hansaften med bål på Askøy, hun forteller til Dagbladet at bålet var veldig stort, og at det blåste i retning huset.

- Huset det tok fyr i er svært gammelt, og det har vært snakk om å rive det lenge. Så om det hadde brent helt ned hadde ikke det gjort noe for oss egentlig, sier hun til Dagbladet.

- Det var en del padleutstyr og slikt inne i huset, men vi fikk båret ut det meste før brannen tok tak. Vi så litt flammer ut vinduene, men brannvesenet var tydeligvis i nærheten og var raskt på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer