Husarrest for Steffen (9)

LA NUCIA/Spania (Dagbladet): Giftangsten sprer seg blant nordmenn på Costa Blanca-kysten i Spania etter at 50 kjæledyr er døde. Blant bekymrede nordmenn er Janne og Tore Wigtil som har gitt sønnen Steffen (9) husarrest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 50 kjæledegger er døde av giften, trolig maurgiften DDT, den siste måneden.

- Vi er redde for at flere kjæledyr skal dø. Den ene naboen etter den andre har opplevd at deres firbeinte venner har blitt forgiftet, sier Janne Wigtil fra Trondheim.

I området Alfaz del Pi, Benidorm og Altea bor det rundt 6000 nordmenn.

Innestengt

Janne og Tore Wigtil har gitt sønnen Steffen (9) husarrest. De frykter at Steffen og hunden deres Kaisa skal få i seg den dødelige giften inne i deres egen hage.

- For tre måneder siden flyttet vi fra Trondheim og inn i drømmehuset vårt her i La Nucia, like utenfor Benidorm. Vi stortrives med livet i Spania, inntil nylig da alle dyrene rundt oss begynte å dø, forteller Janne Wigtil.

Usikre

Familiens rottweilertispe Kaisa ble forleden syk etter en luftetur i nabolaget.

- Det så først ut som om hun fikk et epilepsianfall. Hun fikk voldsomme kramper, ble helt lammet i kroppen og fråden sto om munnen hennes. Heldigvis hadde vi naboer på besøk som kjente igjen symptomene. I hui og hast kom vi oss av gårde til nærmeste veterinær. Hadde vi kommet fem minutter seinere, ville Kaisa vært død, forteller Janne Wigtil.

Samme morgen hadde en annen nabo funnet katten sin død i hagen. I løpet av helga ble hele sju hunder og katter forgiftet.

- Vi vet ikke hvordan dyra får i seg giften. Om de spiser den eller sniffer den inn, sier Wigtil.

Politiet står uten spor og sier at de står maktesløse i saken.

Alle berørte familier har forklart seg til politiet for om mulig å komme på sporet etter den eller de som legger ut giften, men foreløpig uten resultat.