- Husbråk og slagsmål over hele byen

Trist nyttårsrekord i Oslo. Siste: Mann knivstukket i ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den første dagen i den nye året har fått en voldsom start i Oslo, der politiet har vært ute på flere hundre oppdrag mellom midnatt og morgentimene.

- Flere til sykehus

- Det er veldig mange slagsmål rundt i hele byen, og flere har blitt sendt til sykehuset. Men så langt er det ingen livstruende skader, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad til Dagbladet.no i 03-tiden.

2008-feiringen er ikke Hjulstads første nyttårsaften på jobb. Han kan ikke huske en like voldsom feiring.

- Jeg sitter med forrige års statistikk for politiet her foran meg, og så langt ser det ut til at vi slår den, sier Hjulstad.

Knivstukket i ryggen

Rundt 04:30-tiden fikk politiet melding om at en mann var knivstukket på Lutvann i Oslo. Offeret ble sendt til Ahus.

- Vi vet ikke enda om skadene er livstruende, men kniven er funnet selv om mannen har stukket fra stedet, sier operasjonsleder Hjulstad til Dagbladet.no.

MYE SKJER I HOVEDSTADEN: Politiet kan melde om den verste natta på lenge - og verre enn i fjor. Foto: Morten Holm / SCANPIX
MYE SKJER I HOVEDSTADEN: Politiet kan melde om den verste natta på lenge - og verre enn i fjor. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Våpenet skal, etter det Dagbladet.no kjenner til, være en stor kjøkkenkniv. Mannen politiet mistenker for voldshandlingen ble pågrepet i 05:30-tiden, etter at politiet både sjekket flere adresser og satt inn hunder i søket.

- Vi fant ham på Lindeberg i en oppgang og er sikre på at det er rett mann, sier Hjulstad.

Mannen har trolig kommet seg dit til fots.