Husby går til sak

TRONDHEIM (Dagbladet): Kjell Arve Husby vil saksøke Vebjørn Rodal og/eller Telenor. Nå vil han ha erstatning for det han taper på at Telenor har sagt opp sponsoravtalen med ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette får Dagbladet bekreftet av Husbys advokat, Morten Kjensli.

- Det er helt klart at det blir et søksmål, sier advokaten. På et møte med Husby i slutten av neste uke, vil det bli bestemt hvem søksmålet reises mot.
- Søksmålet vil enten bli reist mot Vebjørn Rodal eller Telenor - eller begge to, sier Kjensli.

Tre alternativer

Det kan bli aktuelt å kreve at Telenor oppfyller avtalen de har sagt opp med virkning fra 1. januar i år, men som skulle ha vart i to år til.

Det kan også bli aktuelt å kreve at Vebjørn Rodal blir gjort ansvarlig for tapet, fordi det er han som har sagt opp samarbeidet med Husby.
Et tredje alternativ er å stevne både Rodal og Telenor som ansvarlige for tapet Husby har lidd.

- Husby fikk avtalen med Telenor av konsernsjef Tormod Hermansen personlig, som en takk for OL-gullet i Atlanta. Han ser det derfor som leit og unødvendig at avtalen brytes to år før tida, sier Morten Kjensli.

En halv million

Etter det Dagbladet vet har Telenors avtale med Kjell Arve Husby hatt en verdi på cirka 400 000 kroner i året. Erstatningskravet vil trolig ligge på cirka 500000 kroner.

Husby har varslet at det også kan bli aktuelt å reise injuriesøksmål mot Vebjørn Rodal og enkelte medier. Advokat Kjensli sier disse søksmålene eventuelt vil komme etter at de har avklart skadeomfanget av den oppsagte sponsoravtalen.

Pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor sier de ikke vil gi Husby noen kompensasjon ut over den betaling han ble gitt ut fjoråret.