Husby-klage avvist

Trondheim: Statsadvokatene i Trondheim har avvist klagen fra idrettskvinnene som vil ha trener Kjell Arve Husby tiltalt for voldtektsforsøk og utuktig omgang. Men Husby-saken går videre med et sivilt søkmål der advokat Edmund Asbøll vil kreve erstatning og oppreisning for sine klienter Trine Pilskog og Lisa Hårstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

...men saken går videre

- Forliksklage blir levert til Oppdal forliksråd på mandag, sier Edmund Asbøll til NTB. Han opplyser også at han vil søke Fylkesmannen i Sør-Trøndelag om fri rettshjelp for de to kvinnene. En eventuell rettssak vil blir ført for Orkdal herredsrett.

Førstestatsadvokat Jan Henrik Dahle er enig i politiets beslutning om å henlegge saken etter bevisets stilling, går det fram av et brev som Uttrøndelag politikammer offentliggjorde fredag.

Lettere bevisbyrde

- Saken inneholder vanskelige bevisspørsmål. Påstand står mot påstand på vesentlige punkter, og det finnes heller ikke opplysninger utenfor partenes forklaringer som gir bidrag til avklaring av saken, skriver Dahle i sin avgjørelse.

Edmund Asbøll peker på at det i en sivil sak vil være helt andre, og mindre, krav til bevisbyrde enn i en straffesak. Han sier at hans klienter har tre grunner for å reise søksmål mot Kjell Arve Husby.

- For det første har de to kvinnene et sterkt behov for å bli trodd. For det andre vil det være et farlig signal i forhold til andre i samme situasjon, hvis saken legges bort. For det tredje vil vi markere at slikt som dette ikke har noen plass i norsk idrettsbevegelse, sier han.

Griskhet

Kjell Arve Husby sier til NTB at han synes statsadvokatens avgjørelse er fornuftig.

- Det er gledelig å se at de som har med å dømme og etterforske folk her i landet, kom fram til dette.

Husby sier at han og hans familie «har vært gjennom et helvete», og at alle i saken er blitt store tapere.


Kjell Arve Husby har denne kommentaren til opplysningen om at det blir tatt ut forliksklage med sikte på sivilt søksmål:
- Hvis motparten velger å fortsette, er det mer et resultat av en advokats griskhet enn av rettferdighetssans.