Husby lettet etter henleggelse

TRONDHEIM: Uttrøndelag politikammer har besluttet å henlegge saken mot friidrettstrener Kjell Arve Husby. Husby er lettet over avgjørelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HENLAGT: Politiinspektør Per Morten Schjetne sier at politiets etterforskning verken har bekreftet eller avkreftet beskyldningene som er fremsatt i Husby-saken.

- Jeg er glad for at saken nå er lagt bort, og at den er kommet tilbake på det nivå den fortjener å være på, sier Husbys advokat, Morten Kjensli, i en kommentar til politiets beslutning.

Han opplyser at Husby og hans familie er svært lettet over at saken er henlagt.

Utuktig adferd
Det var 29. september i år politimesteren i Uttrøndelag besluttet å iverksette etterforskningen, på bakgrunn av en egenrapport som forelå fra Oppdal lensmannskontor.

To kvinnelige friidrettsutøvere på henholdsvis 18 og 25 år innga i ettertid anmeldelse i saken.

18-åringen anmeldte Husby for flere tilfeller av utuktig adferd de to siste årene, og 25-åringen anmeldte ham for ett tilfelle av utuktig adferd og ett voldtektsforsøk.

35 vitner avhørt
Det er totalt avhørt 35 vitner i saken, og politiet kan i følge en pressemelding ikke se at ytterligere etterforskningsskritt kan kaste nytt lys over saken.

Politiinspektør Per Morten Schjetne skriver i pressmeldingen at politiets etterforskning verken har bekreftet eller avkreftet de beskyldninger som er fremsatt. Saken er derfor henlagt etter bevisets stilling.

Det er mulig å påklage henleggelsesbeslutningen innen tre uker fra den ble fattet. Om kvinnene som anmeldte Husby vil gjøre dette, er ennå ikke klart.

Kvinnenes advokat, Edmund Asbøll, har tillyst en pressekonferanse i Oslo i dag klokka 13.