Husbygger- mareritt

Mona Angel og Svein Fredriksens nye hus er så stygt og mangelfullt at de risikerer å måtte punge ut med flere hundre tusen kroner ekstra for å få det ferdig. Flere av snekkerne som bygde huset, var fra aetat, og entreprenøren er slått konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en fortvilet situasjon både for oss og de andre huseierne her, sier Svein Fredriksen fra Averøya utenfor Kristiansund.

En takstmann har anslått at det vil koste rundt 300000 kroner å sette i stand det uferdige huset. Pengene må blant annet brukes på å reparere et ødelagt tak og rette opp skjeve vegger.

- Takstmannen bare lo da han kom og så hvordan arbeidet var utført, sier Fredriksen.

Fra aetat

Ifølge avisa Tidens Krav har seks forskjellige snekkere fra aetat jobbet på boligen til Mona Angel og Svein Fredriksen. De har kommet og gått, og etter jul var de borte i flere måneder.

Mens snekkerne glimret med sitt fravær, dukket feilene opp. Det oppsto blant annet skader på taket, og det rant vann rett inn i huset.

- En eldre og erfaren snekker som var her, sa da han gikk, at han trodde han skulle bygge nyhus og ikke restaurere og reparere et gammelt hus, sier Fredriksen.

Konkurs

Over helga kommer det fagfolk som skal rive opp deler av taket for å få det skikkelig på plass. Familien fra Averøya vet ennå ikke hvem som må betale for det. Firmaet Eikrem Entreprenør som satte opp huset, er slått konkurs, og det meste av boliglånet er brukt opp på huset som aldri ble ferdig.

- Det vi prøver på nå, er å få igjen penger på entreprenørselskapets skadeforsikring. Vi har ikke reist noen erstatningssak ennå, men det er ikke usannsynlig at vi kommer til å gjøre det, sier advokatfullmektig Johnny Karlsen.

<B>SKJEVT HUS:</B> Svein Fredriksen (44) og døtrene Helene (10) og Cora (4) risikerer å måtte betale 300 000 kroner ekstra før huset deres er ferdig.