Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Huseier avvæpnet haglemenn

Politiaksjon i Øvre Eiker - to menn pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  En huseier ved Vestfossen i Øvre Eiker ringte politiet kl. 23.11 om to menn som hadde svinget opp i gårdsplassen og viftet med en hagle. Huseieren selv grep inn og fikk beslaglagt geværet før mennene forsvant i bil.

- Vi vet foreløpig ikke om det var en alvorlig trusselsituasjon på gårdsplassen. Haglegeværet viste seg å være uten ammunisjon, sier operasjonsleder Ann-Sofi Larsen i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Huseieren tok opp jakt på bilen, og fikk notert nummeret før han ringte politiet.

Fant bilen

- Politipatruljen gjenkjente bilen 20 minutter seinere nær Hokksund. Den ble stoppet, og to menn fra distriktet - 20 og 35 år gamle - ble pågrepet uten dramatikk. De sitter i arresten og er foreløpig siktet for ulovlig våpenhåndtering på offentlig sted, sier operasjonslederen.

Politiet kjenner foreløpig ikke til om huseieren og haglemennene kjente hverandre, eller hva som var motivet for det væpnede besøket.

- Er det fornuftig av privatpersoner å beslaglegge våpen på egenhånd i slike situasjoner?

- Vi kjenner  ikke detaljene rundt situasjonen på gårdsplassen, og huseieren blir neppe avhørt i natt, sier operasjonsleder Ann-Sofi Larsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media