Huseier mente Arbeidstilsynet burde fullføre takarbeidet

Arbeiderne stakk da kontrollørene avslørte farlig og usikret arbeid med asbestplater.

BLE STANSET: Her fjerner arbeideren takplatene som ifølge Arbeidstilsynet inneholdt asbest, helt uten verneutstyr. Arbeidstilsynet mener også sikringstiltakene var for dårlige. Alle foto: Arbeidstilsynet
BLE STANSET: Her fjerner arbeideren takplatene som ifølge Arbeidstilsynet inneholdt asbest, helt uten verneutstyr. Arbeidstilsynet mener også sikringstiltakene var for dårlige. Alle foto: Arbeidstilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arbeidstilsynet trodde den verste behandlingen av utenlandske arbeidere i Norge var over. Så kom finanskrisa.- Det er lenge siden vi pleide å se sånt som dette, sier Stein Bjørndal, nasjonal prosjektleder i Arbeidstilsynet.

For noen år siden var det en rekke reportasjer i norske medier om sosial dumping, sjokklave lønninger og uverdige forhold for utenlandske arbeidere i Norge.

Etter det har det gradvis blitt bedre.

Men den siste tida har Arbeidstilsynet sett en negativ utvikling.- Etter hvert som tidene er blitt dårligere i byggebransjen har det blitt hardere konkurranse om jobbene, og det ser ut til å være flere som er fristet til å redusere på vilkårene til arbeiderne slik at de lettere kan vinne anbud og få oppdrag, sier Bjørndal.

- Vi har igjennom våre tilsyn i byggebransjen sett en god utvikling de siste årene når det gjelder lønns- og arbeidsvilkår for utenlandske arbeidstakere. Det kan virke som den utviklingen nå har stoppet opp i deler av byggebransjen. Vi opplever stadig oftere å komme over utenlandske arbeidstakere som jobber under dårlig sikkerhet og med dårligere lønns- og arbeidsvilkår, sier Bjørndal. Ville ha erstatningDe siste ukene har Arbeidstilsynet avdekket det de mener er flere grove enkeltsaker:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer