Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Huseier tapte 340 000 kroner på slurvete gulvvask

Da de nye huseierne tok over huset, viste det seg at den tidligere eieren hadde begått en real grønnsåpetabbe.

VASKETABBE: Da huseieren i Vest-Telemark overlot boligen til de nye eierne, oppdaget de at laminatgulvene hadde et grått og klissete belegg. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VASKETABBE: Da huseieren i Vest-Telemark overlot boligen til de nye eierne, oppdaget de at laminatgulvene hadde et grått og klissete belegg. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En huseier i Vest-Telemark fullførte ikke vaskingen før han overlot boligen til nye eiere. Det kostet ham 340 000 kroner.

Under overtakelsen merket paret som kjøpte huset at laminatgulvene hadde et grått og klissete belegg. Kjøper og selger ble der og da enige om en kompensasjon på 9 000 kroner, som skulle trekkes fra kjøpesummen, skriver Telemarksavisa.

Men gulvet lot seg ikke vaske, og det viste seg at den tidligere huseieren hadde brukt ren ublandet grønnsåpe uten å vaske det bort. Etter å ha forhørt seg med gulvforhandlere, ble det klart at gulvene måtte byttes ut.

Søksmål

Kjøperne saksøkte husselgeren og møtte ham tidligere denne måneden i Vest-Telemark tingrett hvor de vant fram.

Husselgeren ble dømt til å betale et prisavslag på 128 743 kroner, pluss renter fram til betalingen skjer. I tillegg må mannen betale motpartens advokatregning på 82 053 kroner.

Det i tillegg til hans egen advokatregning på 128 687 kroner, endte med et tap på over 348 000 kroner for mannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media