Huseiere ved gammel søppel­plass vil stevne Skedsmo kommune

Eierne av 16 boliger som ligger like ved og på en gammel søppelfylling på Romerike, vil gå til sak mot Skedsmo kommune. Nå ser politiet også på saken.

GRUNNMUREN SPREKKER: Huseier Andreas Petersson rett ved søppelplassen i Skedsmo viser at grunnmuren på hans 1990-talls hus har gitt etter for bevegelsene i grunnen under. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet.
GRUNNMUREN SPREKKER: Huseier Andreas Petersson rett ved søppelplassen i Skedsmo viser at grunnmuren på hans 1990-talls hus har gitt etter for bevegelsene i grunnen under. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tirsdag ble det kjent at giftstoffet arsen tyter opp av bakken i et leke- og parkområde ved boligene på Brånåsen i Skedsmo kommune i Akershus.

Tidligere er det funnet unormalt høye nivåer av deponigassene metan og karbondioksid i 21 av boligene på boligfeltet, og eiere melder om bygninger som siger. Flere boligeieren krever at kommunen, som ga tillatelse til byggingen ved den gamle søppelplassen, kjøper dem ut av eiendommene, slik at de kan flytte.

Norges Miljøvernforbund politianmeldte dessuten Skedsmo kommune i februar for miljøkriminalitet.

Politiet undersøker saken

Avdelingen for miljøkriminalitet i Øst politidistrikt har bedt kommunen sende over relevante dokumenter, ifølge Romerikes Blad.

– Dokumenter som kan bidra til å belyse kommunens behandling av saken, samt tiltak og undersøkelser i forbindelse med omgjøringen av området fra søppeldeponi til boligformål, bes utlevert, heter det i brevet, som avisen har fått innsyn i.

Rådmann Erik Nafstad bekrefter henvendelsen fra politiet overfor NTB og opplyser at en minnepinne med dokumentene ble levert politiet på tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer