ÅSTED: Kvinnen ble funnet død i ekteparets hjem fredag. Samtidig ble mannen siktet for drapet på kona. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
ÅSTED: Kvinnen ble funnet død i ekteparets hjem fredag. Samtidig ble mannen siktet for drapet på kona. Foto: Øistein Monsen / DagbladetVis mer

Drapet i Sarpsborg:

Huseieren var på ferie da meldinga om drapet kom: «Er ikke det i gata di?»

Bare et par måneder etter at familien signerte leiekontrakten fikk utleieren melding om at det var begått et drap i boligen.

Politiet jobber fremdeles intensivt med etterforskningen i Sarpsborg etter at ei kvinne ble funnet død på en privatadresse fredag formiddag. Kvinnens ektemann i 30-åra ble samme dag pågrepet og siktet for drapet på sin kone i deres bolig på Moenskogen.

Dagbladet har vært i kontakt med mannen som eier boligen som ekteparet og deres to mindreårige barn leide. Han var selv bortreist på ferie da nyheten om dødsfallet kom.

- Jeg var i utlandet, men leste om saken i nettavisene. På de første bildene var det vanskelig å se nøyaktig hvor i området det kunne være. Men plutselig fikk jeg melding fra en bekjent som lurte på om det ikke var i gata mi, hvor jeg leier ut en bolig, forteller huseieren til Dagbladet.

Nylig flyttet inn

Han har selv ikke vært i kontakt med politiet etter fredagens dramatiske hendelse, og har heller ikke vært ved huset hvor drapet skal ha skjedd. Etter at han kjøpte boligen i sommer ble det gjort en større oppussing.

I høst sto huset i det rolige nabolaget klart til bruk. Da flyttet den syriske familien på fire inn.

- Det er helt grusomt det som har skjedd. Rett og slett en tragedie. Det kan ikke være mer enn to-tre måneder siden de flyttet inn. De hadde gode referanser, så det var ingenting som gjorde at jeg vurderte å avvise dem, sier utleieren.

ÅSTED: Politiet sperret fredag av et åsted i Moenskogen i Sarpsborg. Innsatsleder Arve Hermansen opplyser til Dagbladet at de etterforsker hendelsen som et mulig drap. Video: Øistein Monsen Vis mer Vis mer

- Ingen tegn til noe

Selv har ikke mannen som eier huset hatt mye kontakt med familien etter at de flyttet inn. Han leier ut flere boliger, og broren hans tar seg av mye av det praktiske.

Det var også tilfellet hos familien hvor mannen nå er siktet for drap.

- Det har bare vært et par telefoner fra dem, og jeg har aldri møtt dem personlig. Men broren min har vært hjemme hos dem flere ganger for å vise hvordan ting fungerer og reparere hvis noe var ødelagt. Han var der seinest et par dager før dødsfallet. Da virket alt normalt, forteller utleieren som aldri har opplevd noen form for problemer med familien.

- De har betalt husleia og aldri laget noe bråk eller uro. Det var ingen tegn til at noe som helst skulle skje, sier han til Dagbladet.

- Sjokkerende

Begge barna til ekteparet skal ha vært til stede da hendelsen fredag fant sted. Samme dag som mannen i 30-åra ble pågrepet og siktet for drap, ble det også kjent at han er tiltalt for uaktsomt drap på sin fire måneder gamle sønn.

Tiltalen ble tatt ut av statsadvokaten så seint som 3. desember i år. Den tiltalte mannen har ikke erkjent straffskyld for sønnens død.

Det var i midten av februar i fjor at mannen skal ha forlatt rommet hvor sønnen satt i en badebalje med vann. Mens han var borte skal sønnen ha fått munnen og nesen under vann og druknet. Familien flyttet seinere fra leiligheten hvor babyen omkom.

- Jeg visste ikke om den saken i det hele tatt. Det var ganske sjokkerende å få høre nå i ettertid, sier mannen familien nå leide hus av.

- Viste seg sjelden

Dagbladet var fredag kveld i kontakt med flere av familiens tidligere naboer, fra tida da de bodde i en bygård i Sarpsborg sentrum. Dette var også stedet hvor familiens fire måneder gamle baby ble funnet død.

Beboerne der tegnet et bilde av en familie som ofte holdt seg for seg selv. De skal ha flyttet fra leiligheten bare kort tid etter at gutten døde.

- De viste seg sjelden utendørs. Jeg så bare barna noen få ganger, sa en av naboene til Dagbladet.