Huset som ikke vil stå

Vinden tok Steinkjer-butikken for andre gang på to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 800 kvadratmeter store butikken skulle etter planen ha åpning 8.juni i år. Men det var før bygget raste sammen. To ganger på to uker.

- Det ser ikke ut til at dette bygget skal opp, sier Odd Mære, formann i firmaet «Byggmestran», som er hovedentreprenør for prosjektet.

Den 16. mars ble bygget, som etterhvert skal bli en Kiwi-butikk, tatt av vinden. Som et korthus raste bygget sammen, kun én vegg sto igjen. Og med vinden forsvant 14 dagers arbeid.

Så, to uker senere, tok vinden igjen tak i bygget. I går kveld raste den ene veggen ned.

- Man kan spørre seg om det er tilrådelig med så høye rene trebygg. Det blir vel greit når det er ferdig, hvis det blir det, sier Mære til Adressa.no.

Politi rykket ut til byggeplassen i Steinkjer sentrum da de fikk melding om hendelsen klokken 20.51 i går kveld.

- En vegg var falt ned, men byggeplassen er inngjerdet, og det var ikke fare for folk, sier operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Han forteller at det var sterk vind i området, men at den nå har avtatt. Letnes opplyser også at entreprenøren har inspisert bygget og konkludert med at de siste tre veggene står trygt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer