Huset til blakke Frank er laget av 1,4 mrd euro

- Euro er penger, og penger er kun papir, sier kunstneren.

LEILIGHET LAGET AV PENGER: Kunstneren Frank Buckley (50) poserer i huset som er laget av 1,4 milliarder euro. Murstein av utgåtte eurosedler er brukt i vegger, gulv og tak. Foto: Cathal McNaughton / REUTERS / SCANPIX
LEILIGHET LAGET AV PENGER: Kunstneren Frank Buckley (50) poserer i huset som er laget av 1,4 milliarder euro. Murstein av utgåtte eurosedler er brukt i vegger, gulv og tak. Foto: Cathal McNaughton / REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kunstneren Frank Buckley (50) fra Dublin i Irland er blakk, men bor i et hus laget av penger. Rundt 1,4 milliarder euro (rundt 10 milliarder kroner) ble brukt til byggingen.

- Alt er sentrert rundt euro. Euro er penger, og penger er kun papir. Det er hva vi mennesker bruker pengene på, som gir penger en verdi og mening, sier Frank Buckley.

Euro meg her og euro meg der. Peisen, veggene, gulvet og vinduskarmer er laget av verdiløse eurosedler som er tatt ut av sirkulasjon. Huset som Buckley kaller «The Billion Euro House», er laget av sedler som tilsvarer 1,4 milliarder euro. Det ironiske er at pengene er helt uten verdi etter de har blitt tatt ut av sirkulasjon.

Frank Buckley er en av mange mennesker som ble berørt av finanskrisa. Irland var et av de landene i verden som ble rammet hardest.

Etter Buckley fant bygningen hvor leiligheten skulle bygges, donerte The Irish Central Bank eurosedlene som var tatt ut av sirkulasjon og skulle makuleres. Tre bankansatte måtte til for å hjelpe Buckley med å lasse opp traileren til broren med alle sedlene, som tilsvarer 1,4 milliarder euro (rundt 10 milliarder kroner).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer