Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Huset til Roger Ruud brant ned

Hopplegenden havnet selv på legevakta.

HUSLØS: Roger Ruuds svære enebolig på Skreia brant ned til grunnen lille julaften. Foto: Jens Olav Kløvrud / Dagbladet
HUSLØS: Roger Ruuds svære enebolig på Skreia brant ned til grunnen lille julaften. Foto: Jens Olav Kløvrud / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hopplegenden Roger Ruud (57) mistet hjemmet sitt lille julaften. Det svære huset på Skreia på Toten ble totalskadd.

- Det kan jeg bekrefte, opplyser Ruuds sønn Nicklas (25) til Dagbladet.

Det var 16.23 lille julaften at Vestoppland politidistrikt fikk melding om brannen.

- Huset har brent ned til grunnen, sier operasjonsleder Jan Olav Bredesen til Dagbladet.

Årsaken uklar Bredesen forteller at bare huseieren var til stede da politiet kom til stedet.

- Han ble sendt til sjekk for røykskader på legevakta, men var ikke alvorlig skadd, sier politimannen.

Huset, som ligger et stykke utenfor Skreia sentrum, sto Ruud nær. Hopplegenden skar selv ut deler av dekorasjonen.

Brannårsaken er uklar. Operasjonsleder Bredesen opplyser at brannen etterforskes, men at noe resultat neppe vil foreligge før etter jul.

- Mistet alt VG har møtt Ruud og snakket om brannen. 57-åringen framstår som nedbrutt, og forteller at han har mistet alt han har tatt vare på gjennom åra.

- Alt er borte, både mine og ungene sine ting. Nå har jeg bare det jeg står og går i. Og ikke noe sted å gjøre av meg, sier han til avisa.

Ruud forteller at han må ha duppet av, og våknet av brannalarmen. Han klarte å flykte ut via ei bakdør på badet. Forsøk på å redde ting mislyktes på grunn av varmen.

- Jeg ble stående ute på gårdsplassen og se hele livet brenne ned, sier han.

Brannen ble lille julaften omtalt av flere medier, deriblant Totens Blad. Lokalavisa skriver at huset var overtent da brannvesenet kom til stedet, og at slokkingen var krevende på grunn av manglende vannforsyning på stedet.

Andre gang Dette er andre gang Ruuds hjem er utsatt for brann. Forrige gang var i 2009, og i etterspillet lå hopperen i langvarig strid med forsikringsselskapet.

Roger Ruud hadde sin storhetstid som hopper på begynnelsen av 80-tallet. I 1982 vant han nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, og ble samme år nummer 2 sammenlagt i den tysk-østerrikske hoppuka. Året før vant han Holmenkollrennet og ble nummer 2 i verdenscupen.

Etter hoppkarrieren har Ruud vært aktiv i roadracing, og har vunnet tre norgesmesterskap. I fjor deltok han i «Mesternes mester».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media