Huset tok fyr da HB-apparat eksploderte

36-åring siktet for hjemmebrenning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 36 år gammel hjemmebrenner er siktet for produksjon av store mengder sprit. Avsløringen kom etter at HB-apparatet eksploderte og huset begynte å brenne.

Eksplosjonen i HB-apparatet skjedde i midten av februar i fjor. Både brannvesen, politi og ambulanse ble tilkalt da huset i Stjørdal i Nord-Trøndelag tok fyr.

Mannen ble etter ulykken fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus i Bergen for å få behandling for brannskader i ansiktet og på overkroppen.

Huset ble også påført betydelige skader i brannen, og da politiet etterforsket saken, skjønte de at 36-åringen hadde drevet omfattende spritproduksjon. Det ble funnet store mengder sprit i boligen og mannen har i ettertid erkjent produksjon av i overkant av 900 liter ulovlig sprit, skriver Trønder-Avisa.

Under etterforskningen ble det også oppdaget at mannen hadde tjuvkoblet seg til det elektriske nettet i området, og dermed stjålet strøm. Han skal også ha stått for fem tilfeller av fyllekjøring, og kjøring uten gyldig førerkort, samt bruk av narkotika og dokumentfalsk.

36-åringen må 27. april svare for seg i Stjør- og Verdal tingrett. Mannen har imidlertid allerede tilstått de faktiske forholdene i saken.

(NTB)