Husfreden sprekker hos Arafat

Ekteskapet mellom palestinernes president Yassir Arafat (70) og Suha Tawil (36) er i ferd med å rakne. Suha har vært borte fra hjemmet i Gaza i flere måneder og var ikke engang der under Arafats 70-årsdag i begynnelsen av august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ekteskapet fungerer ikke, slår familiekilder fast overfor avisa The Sunday Times.

Dagbladet har fra kilder i de palestinske selvstyreområdene fått de samme opplysningene. Ekteskapet mellom Suha og Yassir Arafat eksisterer for tida bare på papiret.

Forrige fredag skal Suha ha kommet tilbake til Gaza etter fire måneders fravær. I april tok hun med seg datteren Zahwa (4) og noen livvakter fra Arafats livgarde, Styrke 17. Hun skal ha vært på reise i utlandet, og ikke engang moren, den kjente palestinske kvinneaktivisten Raymonda Tawil, skal ha visst hvor hun har befunnet seg.

Kort visitt

Det er ikke ventet at Suha Arafat kommer til å være lenge hjemme i Gaza.

Suha har fortalt at hun ble forelsket i den 34 år eldre Arafat i Iraks hovedstad Bagdad i 1988. I 1991 ble paret gift, men Arafat holdt ekteskapet hemmelig i flere måneder. Da Arafat slo seg ned i Gaza i 1994, ble Suha med. Året etter fikk de datteren Zahwa.

I flere avisintervjuer har Suha gikk uttrykk for at hun er frustrert over sin livssituasjon. Ganske tidlig i ekteskapet klaget hun over at mannen aldri var hjemme. De to er også svært forskjellige. Suha liker å bruke penger, Arafat er en asket.

Sur Arafat

PLO-lederen skal ha likt dårlig at Suha bygde en egen etasje i huset deres, med marmorgolv.

- Er dette et kabaretlokale? spurte han.

Suha kritiserte også korrupsjonen som omgir Arafats menn, noe de har satt liten pris på. Hun passer også dårlig inn blant tidligere geriljakrigere og revolusjonære.

- Suha er lei alt. Hun ønsker ikke å leve i skyggen av sin mann. Hun er en ung kvinne som ønsker å leve et normalt liv, sier en kilde til The Sunday Times.