Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hushjelp tiltalt for drap på mangemillionær Pål Stener Johannessen (90)

Mener hun kvalte 90-åringen så han ikke skulle endre testamentet.

 BLE KVALT:  Pål Stener Johannessen (t.v.) her på et bilde fra 60-tallet, ble funnet død 13. mars i fjor. Ifølge politiet ble han drept av den private hjemmehjelpen sin. Foto: Privat
BLE KVALT: Pål Stener Johannessen (t.v.) her på et bilde fra 60-tallet, ble funnet død 13. mars i fjor. Ifølge politiet ble han drept av den private hjemmehjelpen sin. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor vår ble mangemillionær Pål Stener Johannessen ble funnet død i leiligheten sin på Frogner i Oslo.

Etter en uke ble den kvinnelige hushjelpen hans pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Nå er kvinnen tiltalt for forsettlig drap, melder VG.

Testamentert formuen Den tiltalte 61-åringen var i dødsannonsen oppført som eneste pårørende til mangemillionæren Johannessen.

Johannessen hadde ingen livsarvinger og hadde testamentert formuen på rundt 15 millioner til hushjelpen. Politiet sin teori er at hushjelpen kvalte 90-åringen fordi han var i ferd med å endre testamentet.

Hushjelpen var bosatt på Nordstrand da Johannessen døde i fjor, men har vært varetektsfengslet siden mars i fjor.

Sjokkert over tiltalen Kvinnens advokat, Øystein Storrvik, sier til Dagbladet at kvinnen er sjokkert over tiltalen.

- Hun er sjokkert over tiltalen, og hevder fortsatt at hun ikke har gjort Pål Stener Johannessen noe som helst galt, sier Storrvik til Dagbladet. 

 REKONSTRUKSJON:  Pål Stener Johannessen ble funnet død i leiligheten sin på Frogner i mars i fjor. Hushjelpen er nå tiltalt for forsettlig drap på 90-åringen. Foto: Håkon Eikesdal
REKONSTRUKSJON: Pål Stener Johannessen ble funnet død i leiligheten sin på Frogner i mars i fjor. Hushjelpen er nå tiltalt for forsettlig drap på 90-åringen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Forsvareren har ikke møtt kvinnen personlig etter at hun ble presentert for tiltalen i fengsel i dag, men har fått formidlet hennes reaksjon.

Obduksjonen viste kvelning Før 90-åringen ble bisatt, hadde mannens tidligere advokat Børre Hagen, bedt om en obduksjon. Den viste at 90-åringen trolig ble kvalt.

Samme dag som mannen skulle begraves, ble hushjelpa pågrepet og siktet for å ha drept ham.

Frogner-millionæren Johannessen fikk doblet sin formue i november 2012, da hans søster (95) døde. Samtidig som han arvet sin søster, mistet han i og med dødsfallet sin nærmeste slektning.

Hadde få besøkende Politiet trodde da de tok ut siktelsen, at kvinnen tok livet av mannen fordi hun innså at hun var i ferd med å miste arven da han var i ferd med å endre testamentet sitt.

- Saken har ligget til tiltalevurdering et halvt år. Etterforskningen ble avsluttet i fjor sommer, og siden den tid har det ikke kommet fram noe nytt som jeg er kjent med. Jeg hadde håpet og trodd at det ikke hadde blitt noen tiltalte og rettssak. Den skal vi nå ta, og jeg regner med at det skjer raskt, sier Storrvik til Dagbladet.

Den barnløse 90-åringen var dårlig til beins, og var svært sjelden utenfor leiligheten. Personen som besøkte ham mest i leiligheten på Frogner, var den nå drapssiktede hjelpepleieren.

Bestemor og uføretrygdet Den drapssiktede kvinnen, som var bosatt på Nordstrand i Oslo da hun ble pågrepet i fjor, er oppført med en beskjeden inntekt de siste årene.

Hun har to barn og er bestemor, og har ovenfor Dagbladet blitt beskrevet som en stille, hyggelig og bakeglad dame.

I retten har hun oppgitt at hun er uføretrygdet, og 90-åringen skal ha betalt henne svart.

 ÅSTED:  Kvinnen var innom 90-åringen flere ganger i uka, ifølge naboer. Etter at han mistet sin søster i november 2012, hadde Pål Stener Johannessen ingen nære slektninger igjen. Foto: Håkon Eikesdal
ÅSTED: Kvinnen var innom 90-åringen flere ganger i uka, ifølge naboer. Etter at han mistet sin søster i november 2012, hadde Pål Stener Johannessen ingen nære slektninger igjen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Dagbladet kjenner til at siktede havnet økonomisk krangel med styret i bofelleskapet hun bor i ved flere anledninger. Blant annet skal ubetalte fellesutgifter ha ført til to saker i Forliksrådet.

Hele Norges coronakart