Hushjelpen (23) fikk leppene klippet av med saks

Indonesiske Sumiati ville bare hjelpe familien økonomisk og søkte lykken som hushjelp i Saudi Arabia.

MISHANDLET: Etter bare én måned i jobben som hushjelp i Saudi Arabia skal mishandlingen ha startet. Arbeidsgiveren skal blant annet ha klippet av leppene til Sumiati. Foto: AP/SCANPIX
MISHANDLET: Etter bare én måned i jobben som hushjelp i Saudi Arabia skal mishandlingen ha startet. Arbeidsgiveren skal blant annet ha klippet av leppene til Sumiati. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire måneder senere ligger Sumiati binti Salan Mustapa (23) fra Indonesia på sykehus med alvorlige skader over hele kroppen.

Hennes arbeidsgiver i Saudi Arabia mistenkes for å stå bak mishandlingen og må nå svare hos politiet. Ifølge nyhetsbyrået AP skal hun ha klippet av leppene hennes, brent henne med et strykejern på ryggen, knekt en av fingrene hennes og slått hennes bein så hun nesten ikke kan gå.

Den saudiarabiske kvinnen skal ha innrømmet å ha brent henne med strykejern. Hun skal ha forklart at hun gjorde en dårlig jobb, skriver The Jakarta Globe.

Sønnen varslet Mishandlingen skal ha pågått i tre måneder og det var sønnen til arbeidsgiveren som meldte i fra til politiet. Han skal ha forklart at moren forsøkte å villede politiet med å si at 23-åringen forsøkte å begå selvmord, og at det var årsaken til skadene hennes, skriver avisa og viser til avisa Saudi Gazette.

Nå har den unge kvinnen blitt symbolet i et felles raseri i Indonesia mot mishandling av kvinner som søker jobb i utlandet. Sinne blant borgerne har fått president Susilo Bmbang Yudhoyono i Indonesia til å innrømme at det er et problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer