Husk å betale før ferien

117 734 kan miste bilskiltene når tollvesenet i sommer tar frem knipetanga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tollvesenet sender denne uken ut vedtak om avskilting for kjøretøy med ubetalt årsavgift. - Dette innebærer at dem som ikke har betalt, står i fare for å miste skiltene dersom de bruker bilen, sier Wenche Hovde, avdelingssjef i Tollregion Oslo og Akershus.

Vil koste dyrt

Alle kjøretøy som var registrert 1. januar i år, er avgiftspliktige i 2006. Den eneste måten du kan slippe å betale avgiften, er dersom du sendte bilen din til vraking før 15.mars. Dersom du er en av de uheldige som blir tatt i kontroll, kan det koste deg dyrt.

- Blir du tatt i kontroll vil det komme et gebyr på 900 kroner, i tillegg til den opprinnelige årsavgiften på 2865 kroner. Betaler du dette på stedet, vil skiltene forbli på bilen. Dersom skiltene blir klippet, koster det enda mer, sier Hovde. Hun forteller viderer at du ikke slipper å betale, selv om bilen allerede har blitt avskiltet.- Unnlater man å betale, vil det til syvende og sist komme et inkassokrav.

Stikk-kontroller

Tollvesenet vil i hele første halvdel av juli være på jakt etter synderene som ikke har betalt.

- Vi vil foreta stikk-kontroller. Se om bilene har registreringsoblatet festet på skiltene. Dersom dette mangler vil vi ta dem inn og sjekke om avgiften er betalt. Er den ikke det vil skiltene bli klippet, sier Hovde og fortsetter.

- Dersom man vil unngå avskilting, bør man betale avgiften så fort som mulig.

GLEMT Å BETALE: Kanskje klipper tollerne dine skilter i sommer? Foto: SCANPIX
GLEMT Å BETALE: Kanskje klipper tollerne dine skilter i sommer? Foto: SCANPIX Vis mer