Husk regnfrakk på Norwegian Wood til helgen

Regn og kald vind i vente for hele Norge de neste fire dagene.

EN DEL AV FESTIVALLIVET: Det er meldt regnbyger og generelt ugreit festivalvær på lørdag over hele landet. Bildet er tatt under nok en regnfylt lørdag på Norwegian Wood, den gang i 2004.  Arkivfoto: SCANPIX
EN DEL AV FESTIVALLIVET: Det er meldt regnbyger og generelt ugreit festivalvær på lørdag over hele landet. Bildet er tatt under nok en regnfylt lørdag på Norwegian Wood, den gang i 2004. Arkivfoto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Sjekk helgeværet for Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg, Ålesund, Paris, London, og absolutt alle stedsnavn som står på et kart i Norge!

(Dagbladet.no): Med festivalsesongen i gang og Norwegian Wood i Frognerparken like rundt hjørnet, er det mange som håper på bedre og varmere vær, både i hovedstaden og resten av landet.

Men sommeren lar vente på seg.

De foreløpige langtidsprognosene er svært usikre, men det er lite som tyder på at vi får de store sommer- og badetemperaturene de neste ti dagene, altså fram til neste helg.

- Kjære Meteorologisk institutt, vil lurer på hvor det blir av sommeren?, spør vi vakthavende meteorolog Vibeke Thyness.

- Det er ingen sommer i varslet mitt heller, svarer hun.

Ustabilt vær
Prognosen Thyness har utarbeidet gjelder fra i morgen og fram til søndag 14. juni.

Titter du ut av vinduet ditt eller ser opp fra mobilskjermen, vil du også se værtypende de neste dagene - omtrent det samme som akkurat nå.

- Temperaturene vil holde seg på under 20 grader på Øst- og Sørlandet, og under ti grader i nord. Det er langt fra sommerlige forhold, sier hun og fortsetter:

- Det er fortsatt veldig skiftende og ustabilt vær som vil prege dagene fram til søndag på Sørlandet. Det vil bli innslag av regnbyger og kald vind med kuling på kysten, spesielt lørdag.

Ta med paraply
Heller ikke glade festivalgåere vil slippe unna regnet i Frognerbadet.

- Norwegian Wood får noen skurer. Lørdag blir den våteste dagen, så det er nok helt klart lurt å ta med paraply, sier Thyness.

Regnet og de grå skyene skyldes et lavtrykk som kommer fra Sverige og over Østlandet på lørdag.

- Dette lavtrykket vil gi mye nedbør. Det vil også blåse mer i helgen, spesielt på lørdag, i hele Sør-Norge.

Det ser derimot noe bedre ut for vestlendingene. Her kan det også bli noen lokale byger, men området er ikke samme grad preget av et lavtrykksystem.

- I nord er det derimot ganske ok forhold nå og slik vil det fortsette fram til lørdag, da lavtrykket og nedbøren brer seg nedover.

Varmere i mai enn i juni?
Fortsetter værgudene i det samme lunefulle laget, er det ikke umulig av mai-måneden blir varmere enn juni, i alle fall i Sør-Norge.

Statistikken fra Meteorologisk institutt viser at sist gang større deler av landet hadde en såpass varm mai var i 1993.

Målinger fram til 8. juni på Østlandet, tyder likevel på at juni kan bli så vidt varmere enn vårens siste måned.
 
- Uten å ha sjekket dette spesielt nøye, kan jeg si at den første delen av juni har vært kjøligere enn hva som har vært i mai. Det er ingen prognoser som tilsier at det skal bli en radikal endring av værtypen framover, men det er en litt forsiktig optimisme om varmere temperaturer mot slutten av neste uke, forklarer Thyness.