Huskatt redder rød panda

Ble forlatt av mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En nederlandsk huskatt har adoptert en rødpandaunge. Katten har allerede egne barn, men så altså ikke det som noen hindring for å adoptere.

Kattemoren, ungene og den røde pandaen familien lever nå tilsynelatende lykkelige som en konstruert familie i Artis Zoo i Amsterdam.

Forlatt av mor

Sammen med en søster eller bror ble rødpandaungen forlatt av moren Gladys rett etter fødselen den 30. juni.

- Hun bare forlot dem, liggende i kulda, sier dyreparkens talsmann Bart Kret til nyhetsbyrået AP.

Ungene ble først lagt i en kuvøse, men siden den tigerstripete katten til en av de ansatte hadde født fire unger tre dager i forveien, bestemte dyrehagen seg for å påtvinge henne en adoposjon. Og det fungerte, selv om den ene av de to ungene døde forrige torsdag, bare tre dager gammel.

Bambusdiett

Foreløpig er rødpandaungen mindre enn katteungene, men hvis hun vokser opp og blir utvokst, vil hun bli litt større enn sine nyvunne søsken.

MOR OG DATTER: Den nå 11 dager gamle rødpandaen har funnet seg til rette hos sin nye mor. FOTO: Artis/EPA/Scanpix
MOR OG DATTER: Den nå 11 dager gamle rødpandaen har funnet seg til rette hos sin nye mor. FOTO: Artis/EPA/Scanpix Vis mer

Den røde pandaen skal die melk av sin adoptivmor i tre måneders tid, deretter skal hun etter planen begynne å spise bambus og frukt.

Ungen har foreløpig ikke noe navn, men dyrehagen sier at den som sier seg villig til å sponse henne, skal få lov til å døpe henne.

DELER BRODERLIG: Det er kanskje ikke så lett å se hva som skjer her, men slik kan det altså se ut når en rødpanda og tigerstripete kattunger mesker seg med melk fra samme katt.