«Husker at jeg holdt rundt hodet til noen»

HAUGESUND (Dagbladet): - Jeg har hele tida bare hatt to episoder helt klart for meg, at jeg holder rundt hodet til en person bakfra, men at dette skjer i en vennskapelig slåsskamp med en kompis av meg. Den andre episoden er at noen vender meg ryggen og går, forklarte Karmøymannen som er tiltalt for å ha drept sin kusine Birgitte Tengs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presis klokka 13.20 avsluttet aktor,førstestatsadvokat Harald Grønlien sin utspørring av Karmøymannen. Aktor har i dag benyttet tida til å lese opp alle avhør som er knyttet til 20-åringens tildigere tilståelser. Det hele ble avsluttet med at rettens administrator, sorenskriver Bjørn Solbakken avfeide statsadvokaten, som de siste timene hadde gått svært grundig til verks.

Tiltate har i politiavhør tilstått at han han voldtok og drepte sin kusine, men trakk seinere tilståelsen tilbake. Alle sentrale detaljer i tilståelsen ble viet mye oppmerksomhet, men 20-åringen gjentok hele tida at alt han hadde forklart bare var tuftet på fantasi. Han ville gi politiet en forklaring som holdt, slik at han kunne bli ferdig med alle avhørene.

Ble sint

I politiavhørene ga han uttrykk for hvordan han mente å huske at han først hadde forsøkt seg på henne, ved å beføle enten det ene eller begge brystene hennes, og at hun deretter ble sint. Han kunne ikke huske hva Birgitte sa da hun ble sint. Men sinnet hennes og hele hennes reaksjon skal ha vært så kraftig, at han fryktet at hun ville fortelle dette til noen.

Retten tok pause like før klokka 13.30. Etter pausen skal forsvareren Arvid Sjødin starte med sin utspørring av sin klient, noe som er ventet å ta resten av dagen i retten. Forsvarerens utspørring vil etter alt å dømme fortsette i morgen.