- Husker dere da de laget «Karate Kid» 25 år etter? Det er hva dette er

Eksperter ikke imponert over erklæringen fra Trump og Kim.

ATOMNEDRUSTNING: Natt til tirsdag norsk tid møttes USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un for en historisk signering. Her forklarer vi hva de to har signert. Video: Anna Näumann / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«President Trump og formann Kim har undertegnet historisk felles erklæring, begynnelsen på et nytt forhold.»

Det skriver USAs utenriksminister Mike Pompeo på Twitter etter toppmøtet mellom Donald Trump og Kim Jong-un i Singapore i natt norsk tid. De to statslederne viste i 08.30-tida fram en felles erklæring på fire punkter der det blant annet heter at «Nord-Korea forplikter seg til å jobbe mot en full atomnedrustning på Korea-halvøya».

Erklæringen sier for øvrig at de to landene skal samarbeide for å oppnå «fred og velstand» og «et varig og stabilt fredsregime på Korea-halvøya».

President Trump har selv uttalt at møtet var «bedre enn noen kunne drømt om».

- For lite konkret

Men flere av verdens fremste Korea-kjennere har vært tidlig ute og gitt erklæringen en kald skulder. Omkvedet er at de fire punktene er for lite konkrete, og at dokumentet dessuten likner mistenkelig mye på tidligere avtaler.

«Wow. Dersom dette er alt ... er det deprimerende. Dette er til og med tynnere enn det de fleste skeptikerne forventet. Jeg trodde Trump i det minste ville få inn noen raketter eller stenging av et anlegg, eller noe konkret (...) Dette ser temmelig vagt ut», skriver Robert Kelly, professor i statsvitenskap ved Det nasjonale universitetet i Pusan i Sør-Korea, på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer