Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Husker det som usannsynlig skremmende. Det foregikk i en kjeller, i mørket

Sikta i Sigrid-saken slo i 2006 ei ung jente i hodet med en jernstang. - Blant de styggeste voldssakene som ikke har endt med drap, sier advokaten.

DREPT: Dagbladet kjenner til innholdet i den foreløpige obduksjonsrapporten etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept mandag. Den gir ikke noe klart svar på dødsårsaken, men ifølge rapporten hadde Sigrid skader fra «stump vold» som kan stamme fra en «påkjørsel» av en bil eller, teoretisk sett, «fall fra stor høyde».

Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: Dagbladet kjenner til innholdet i den foreløpige obduksjonsrapporten etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept mandag. Den gir ikke noe klart svar på dødsårsaken, men ifølge rapporten hadde Sigrid skader fra «stump vold» som kan stamme fra en «påkjørsel» av en bil eller, teoretisk sett, «fall fra stor høyde». Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen (37) som er sikta for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) holdt på å bli drapsmann i 2006. I Oslo Tingrett ble han i 2007 dømt for å ha slått ned en nabojente helt uprovosert.

Nabojenta trengte hjelp til å finne sikringsskapet i kjelleren, og den nå 37 år gamle mannen tilbød seg å hjelpe.

Nede i kjelleren tok mannen fram ei jernstang og slo jenta i bakhodet, heter det i dommen. Hun falt, og mens hun lå på gulvet ble hun slått ytterligere to eller tre ganger.

- Usannsynlig skremmende Arne Gunnar Aas var bistandsadvokat for den unge jenta i 2007. Han beskriver voldsepisoden som svært stygg.

- Det er av den styggeste voldssaken jeg har vært borti, som ikke har endte med drap. Jeg husker at det var usannsynlig skremmende. Det foregikk i en kjeller, i mørket, og hun ble slått helseløs av en person med en jernstang, sier Aas til Dagbladet.

Han forteller at han ikke har vært i kontakt med jenta etter at det ble kjent at samme gjerningsperson er siktet for Sigrid-drapet, og sier at han tror hun oppholder seg i utlandet.

Store skader Etter at jenta i 2006 var blitt slått ned, våknet hun etter en stund opp. Av frykt for at voldsmannen skulle vente på henne i portrommet, ålte hun seg ut gjennom et kjellervindu.

- STYGG SAK:  Advokat Arne Gunnar Aas var bistandsadvokat fior den unge jenta som i 2006b ble slått i hodet med en jernstang av 37-åringen som nå er sikta for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. - Det er av den styggeste voldssaken jeg har vært borti, som ikke har endte med drap, sier advokaten til Dagbladet.

Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- STYGG SAK: Advokat Arne Gunnar Aas var bistandsadvokat fior den unge jenta som i 2006b ble slått i hodet med en jernstang av 37-åringen som nå er sikta for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. - Det er av den styggeste voldssaken jeg har vært borti, som ikke har endte med drap, sier advokaten til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

En tilfeldig forbipasserende oppdaget henne ute på gata, og fikk tilkalt legehjelp og ambulanse.

På sjukehuset ble det konstatert at kvinnen hadde pådratt seg brudd på hjerneskallen, knusningsbrudd i bakhodet og et syv centimeter langt kutt som måtte syes.

37-åringen sonet to år etter hendelsen.

- Langt fra normal Tvilen om hans tilregnelighet førte til to rettsakkyndige psykiatere ble oppnevnt og mannen innlagt til judisiell observasjon. 

Ifølge rettsoppnevnt psykiatrisk sakkyndige, var det ingen grunn til å anse mannen som utilregnelig i forbindelse med den alvorlig voldepisoden.

Advokat Alf Gunnar Aas understreker at han ikke er rett person til å stille diagnose, og at han derfor ikke ønsker å uttale seg om gjerningspersonens psykiske tilstand.

VOLDSDØMT: 37-åringen som er siktet for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne ble dømt tilo to års fengsel etter å ha slått ei ung jente i hodet i 2006. Det foregikk i en kjeller, i mørket, og hun ble slått helseløs av en person med en jernstang, sier jentas tidligere bistandsadvokat Arne Gunnar Aas, til Dagbladet.
 Foto: Fridgeir Walderhaug
VOLDSDØMT: 37-åringen som er siktet for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne ble dømt tilo to års fengsel etter å ha slått ei ung jente i hodet i 2006. Det foregikk i en kjeller, i mørket, og hun ble slått helseløs av en person med en jernstang, sier jentas tidligere bistandsadvokat Arne Gunnar Aas, til Dagbladet. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

- Jeg husker ikke så mange detaljer om ham, men handlingen han utførte viser jo at han må ha vært langt fra normal, sier Aas.

Han vil heller ikke kommentere at samme gjerningsmann nå er sikta og utpekt som hovedperson bak Sigrid-drapet.

- Det tar jeg til etteretning, sier Aas.

- Psyke et sentralt tema 37-åringens forsvarer i 2007, var advokat Arild Humlen. Han forteller at 37-åringens psyke var et sentralt tema allerede under straffesaken i 2007.

- Det framkom at det var en del medisinske forhold knyttet til hans psykiske tilstand. At han ble erklært tilregnelig, ble tatt til etteretning. Det lå gode vurderinger til grunn for at de rettssakyndige kom til den beslutningen, sier Humlen til Dagbladet.

Han forteller at han ikke har hatt noen kontakt med mannen de siste åra.

TIDLIGERE FORSVARER: Advokat Arild Humlen var forsvarer for den siktede 37-åringen under straffesaken i 2007. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TIDLIGERE FORSVARER: Advokat Arild Humlen var forsvarer for den siktede 37-åringen under straffesaken i 2007. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er en god stund siden vi snakket sammen sist. Jeg hadde et forsvareroppdrag, og det ble avslutta da dommen ble rettskraftig. Jeg hadde ingen problemer i forhold til utførelsen av jobben som forsvarer, sier Humlen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media