<strong>HAR SLUTTA:</strong> Lille Ardi på to år var helt hekta på nikotin og røkte 40 sigaretter om dagen og ble rasende om han ikke fikk dem. Nå har han slutta. Foto: AFP Photo/Scanpix
HAR SLUTTA: Lille Ardi på to år var helt hekta på nikotin og røkte 40 sigaretter om dagen og ble rasende om han ikke fikk dem. Nå har han slutta. Foto: AFP Photo/Scanpix Vis mer

Husker du kjederøykeren Ardi (2)?

Nå har han stumpa sneipen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den sjokkerende og triste videoen av to år gamle Ardi Suganda Rizal som røkte 40 sigaretter om dagen og veide 25 kilo gikk verden over i mai. Det satte stort press på myndighetene i Indonesia.

Unge Ardi hadde hatt røykevanene siden han var 18 måneder gammel, og helsa begynte å bli så dårlig at han hadde problemer med å bevege seg rundt for egen maskin.

Over natta ble han kjendis og skapte stor debatt internasjoanlt.

Men etter et opphold på et rehabiliteringssenter i hovedstaden Jakarta har han sluttet å røyke, melder CBS News.

Nå er han på vei hjem og frykten er stor for at han igjen skal falle for fristelsen og fortsette å røyke når han kommer hjem.

- Han fikk  psykologisk terapi i en måned, der psykolog holdt han opptatt med aktiviteter og oppfordret han til å leke med barn på sin egen alder, sier Merdeka Sirait, som leder Indonesias barnevern.

- Vi avledet hans avhengighet fra sigaretter til å leke.

Lokale myndigheter skal før han ble sendt på rehabilitering i hovedstaden ha tilbudt seg å kjøpe en bil til Rizal-familien dersom han slutter, men foreldrene hadde ikke kontroll over ungen. Han ville bare røyke ett merke og familien brukte 36 kroner dagen på podens avhengighet.

- Han er helt avhengig. Hvis han ikke får sigarettene sine får han raserianfall og dunker hodet i veggen til han blir svimmel og syk, sa Ardis mamma, Diana Rizal (26) gråtende.

Mohammed (30), som er Ardis far, tok ikke sønnens nikotinavhengighet så tungt.

- Han ser da frisk nok ut for meg. Jeg ser ikke problemet, sa han ifølge Daily Mail.

Men etter alt oppstyret etter at videoen ble spredt over hele verden, tok lokale myndigheter kontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer