Husker du Valgerd?

Kjell Magne Bondevik forholder seg påfallende passiv når fundamentalistiske menn vil dumpe nok en profilert kvinne i partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå tyter

de fram, alle mørkemennene i Kristelig Folkeparti. I flokken av mer ukjente lokallagsformenn har jeg i det siste registrert Gunnar Prestegård og Kåre Kristiansen fra Akershus. På finurlig vis har de to uttalt seg til fordel for Dagfinn Høybråtens kandidatur på bekostning av Valgerd Svarstad Hauglands. De går i krigen for sin mann, og det er greit nok. Dette er det Kristelig Folkeparti som springer ut fra bedehusene og forsamlingene som er politikkens «lys og salt», slik Prestegård formulerte det i radioen forleden. Eller altså de reaksjonære fanatikerne. De som driver over til Fremskrittspartiet på grunn av Hagens innvandrerhets og uforbeholdne støtte til Israel. Dette er folk som tror vi nærmer oss endetida. Sentralt i endetids-tenkningen er etableringen av et Stor-Israel i Midtøsten som forberedelse til Jesu gjenkomst.

Er det styrken

i denne overtroen blant partiets kjernetropper som får statsminister Kjell Magne Bondevik til å avstå fra å minne partiets store og små ledere om at det var i Valgerd Svarstad Hauglands tid som partileder at Kristelig Folkeparti ble stort og fikk makt? Bondevik forholder seg påfallende passiv når fundamentalistiske menn vil dumpe nok en profilert kvinne i partiet. Det gjorde Bondevik også da det stormet rundt partiets kanskje største kvinnelige politiske talent, Kristin Aase, da hun nyanserte sitt syn i abortspørsmålet. Det smertet Bondevik på et personlig plan at fundamentalistene rev og slet Aases framtid i Kristelig Folkeparti i stykker, men han risikerte ingen personlig politisk kapital for å forsvare henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer