Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Husker du vennskapet som rørte en hel verden? Nå ligger geita på sykehus

Ble overmodig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det vekket oppsikt verden over da historien om tigeren Amur og geita Timur gikk sin seiersgang på tampen av fjoråret.

I utgangspunktet var Timur tenkt som føde for tigeren, men i stedet for å ta knekken på geita valgte Amur å holde ham i live. Sakte men sikkert utviklet de to et vennskap av det sjeldne slaget.

Duoen har blitt et trekkplaster for safariparken i nærheten av Vladivostok i den østlige delen av Russland, men den siste tiden har forholdet blitt mer turbulent.

Tålmodigheten brast Til å begynne med var alt rosenrødt mellom de to. De første videosnuttene viste hvordan geita fotfulgte tigere, hvordan de lekte sammen og hvordan geita til og med tok over soveplassen til kattedyret.

- Vi tror at denne geita ikke har vært borti tigre før, derfor lar den seg ikke skremme. Han sparket tigeren ut av soverommet sitt og har tatt over senga flere dager på rad, sa en av de ansatte til Siberian Times i september.

Men selv tålmodigheten til Amur har en grense, noe geita nylig fikk merke. Den samme avisa skrev i slutten av januar at Timur hadde blitt overmodig, og etter å ha gnidd hornene sine mot pelsen til Amur, fikk tigeren nok.

Han hoppet opp, labbet til geita og filleristet ham, før han snudde seg og gikk bort. Timur ble liggende på bakken helt til de ansatte i parken kom ham til unnsetning.

Han ble så tatt med til en veterinær som kunngjorde at skadene ikke var alvorlige, men at han var i sjokk. Det er ikke avgjort om de to skal gjenforenes riktig ennå.

Propaganda Som om ikke det var nok, en russisk advokat ved navn Alexej Krestyanov har nå klaget inn vennskapet til de to dyrene for en russisk domstol. Det skriver The Guardian.

Han mener at informasjon om hvordan disse to dyrene lever sammen, kan være skadelig for barn og framprovosere «interesse for utradisjonelle seksuelle relasjoner».

Selv om Krestyanov pekte på en lov som omhandler barns rettigheter, er retorikken slettes ikke ulik loven om homo-propaganda som ble innført i 2012. Dette kommer i en tid der president Vladimir Putin legger stadig større vekt på «tradisjonelle verdier».

FOR RETTEN: Som om ikke det var nok, en russisk advokat ved navn Alexej Krestyanov har nå klaget inn vennskapet til de to dyrene for en russisk domstol. Det skriver The Guardian. Foto: AP Photo/Igor Selivanov/NTB Scanpix
FOR RETTEN: Som om ikke det var nok, en russisk advokat ved navn Alexej Krestyanov har nå klaget inn vennskapet til de to dyrene for en russisk domstol. Det skriver The Guardian. Foto: AP Photo/Igor Selivanov/NTB Scanpix Vis mer