Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Husker flere treff

Manuela feiret 17. mai med Kraby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Manuela Ramin-Osmundsen holder fortsatt fast på at hun ikke har et forhold til nyutnevnte barneombud Ida Hjort Kraby som går ut over hennes habilitet. Men i dag har hun sett seg nødt til å sende opplysninger om flere møter med Kraby til Justisdepartementets lovavdelling.

Dagens brev bærer tittelen «Supplerende tekst til JDs lovavdeling» og er et tillegg til gårsdagens brev til samme adressat, der hun ber om å få sin habilitet vurdert.

Møttes i Paris

Barne- og likestillingsministeren forteller at hun og Kraby traff hverandre i Paris «en gang i perioden 1988-1991». Foranledningen skal ha vært at Krabys daværende ektemann Anders Ryssdal «kom innom en kort tur» for å besøke Terje Osmundsen hjemme hos ham og Manuela.

I opplysningene Ramin-Osmundsen hittil har gitt, framgår det at de møttes for første gang for 16 år siden, i et kvinnenettverk for jurister.

Kraby skal også ha deltatt på en av Osmundsens tradisjonelle 17. mai-feiringer på begynnelsen av 90-tallet, der ekteparet holdt åpent hus.

I tillegg har Ramin-Osmundsen og Kraby «antakelig vært til stede samtidig» i på bursdagsfester for kvinner i juristnettverket, «uten at jeg kan erindre ved hvor mange anledninger».

Barne- og likestillingsministeren kan huske to ganger da hun og Kraby har vært til stede samtidig: I Merethe Smiths 40-årsdag i 2001, «sammen med ca. 70 andre gjester», og i flere av Hege Andenæs\' feiring med nettverket sitt.

«IKKE OMGANGSVENNER»: Manuela Ramin-Osmundsen (t.h.) holder fast på at hun og Ida Hjort Kraby ikke har et så nært forhold til hverandre at det går ut over habiliteten i utnevnelsen av sistnevnte som barneombud. Her på innvielesseremonien sist torsdag. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
«IKKE OMGANGSVENNER»: Manuela Ramin-Osmundsen (t.h.) holder fast på at hun og Ida Hjort Kraby ikke har et så nært forhold til hverandre at det går ut over habiliteten i utnevnelsen av sistnevnte som barneombud. Her på innvielesseremonien sist torsdag. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Ramin-Osmundsen skriver også at hun var til stede på Krabys fødselsdagsfeiring på Theatercaféen i fjor, der hun «ble invitert via andre». Hun skal ha vært til stede i omtrent en time.

Kvinnegrupper

I det første brevet redegjør barne- og likestillingsministeren for at både hun og Kraby var medlemmer av forskjellige kvinnegrupper, og at hun og mannen Terje Osmundsen besøkte Kraby og hennes daværende mann Anders Ryssdal, som da var sorenskriver i Lofoten.

Ramin-Osmundsen redgjør for to konkrete tilfeller da hun og Kraby har vært invitert til hverandre: Den ene gangen da Terje Osmundsen inviterte 60 personer til et overraskelsesselskap for kona da hun ble utnevnt til UDI-direktør, den andre da ekteparet Osmundsen ble invitert til en stor «åpent hus»-fest hos Kraby.

Det første brevet avsluttes med en stadfesting av at Ramin-Osmundsen og Kraby ikke er omgangsvenner - «Hun har aldri vært invitert i f.eks. mine fødselsdager» - samt en erklæring av at Kraby ikke ble oppfordret til å søke stillingen i løpet av ansettelsesesprosessen.

Ramin-Osmundsen forventes å komme med en fullstendig redegjørelse i saken i kveld eller i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media